Výhovorky bokom! Kuzminová či Vinczeová motivujú k lepšiemu životnému štýlu

Do súťaže sa môže do 30. júna cez webstránku zapojiť každý do 30 rokov.

22.06.2020 15:00
Moderátorka Adela Vinczeová. Foto:
Moderátorka Adela Vinczeová.
debata

K lepšiemu životnému štýlu motivujú známe tváre ako Adela Vinczeová, Nasťa Kuzminová či Martin Fehérváry v rámci súťaže Výhovorky bokom iniciovanej Iuventou – Slovenským inštitútom mládeže. Doteraz sa do súťaže prihlásilo 163 ľudí vo veku od troch do 30 rokov. V súťaži čaká 36 hodnotných cien. Do súťaže sa môže cez webstránku www.vyhovorkybokom.sk zapojiť každý do 30 rokov. Súťaž potrvá do 30. júna.

Účastník môže splniť všetkých dvanásť výziev alebo si vybrať a urobiť len jednu. Záujemca sa následne pri činnosti odfotí či natočí video a s hashtagom príslušnej výzvy ho zverejní na svojom Instagrame. "V každej výzve máme pripravené tri hodnotné ceny, o ktorých vám veľa neprezradíme, lebo naším želaním je, aby hlavnou motiváciou v súťaži boli práve zážitky, ktoré sa živote nedajú kúpiť za peniaze,“ uviedlo ministerstvo. Stránka súťaže približuje, že za každú výzvu organizátori vylosujú troch súťažiacich, vyhrať však môžu iba raz. Čím viac výziev teda účastník splní, tým väčšia je šanca na výhru. Súťaž je prostriedkom ako motivovať mladých ľudí k zdravšiemu spôsobu života a tiež dbať nielen o svoju fyzickú kondíciu, ale i vnútornú rovnováhu a svet, v ktorom žijeme.

Najčastejšie plnenou je výzva od paralympionika Samuel Andrejčíka, ktorý v Riu získal zlatú a striebornú medailu v športe boccia. Ten navrhol záujemcom zašportovať si v prírode. Medzi obľúbené patria aj výzva kapitána slovenských hokejistov do 20 rokov a najmladšieho slovenského hráča v NHL Martina Fehérváryho – cvičenie tabaty a výzva trojnásobnej olympijskej víťazky v biatlone Naste Kuzminovej – zber a separovanie odpadu. Adela Vinczeová vyzýva na 7-dňový pôst od toho, na čom je človek závislý.

debata chyba
Viac na túto tému: #Anastasia Kuzminová #Adela Vinczeová

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....