Ako si poradiť s nafúknutou tvárou?

Zaguľatená tvár viac ako zvyčajne. Telesný tuk, nahromadená voda a chabý životný štýl sa môžu podpísať pod väčší objem obličaja a krku. Výsledný efekt navodzuje pocit nadváhy a obezity. Ako sa zbaviť tohto problému?

21.06.2020 16:00
Balón, tvárová gymnastika Foto:
Aktivity tvárovej gymnastiky vytvárajú lepší tonus mimických svalov.
debata

Vyskúšajte tvárovú gymnastiku

Ak sa snažíme schudnúť z brucha, zadku či stehien, prvá cesta smeruje do posilňovne. V prípade guľatej tváre platí podobná metóda na zhadzovanie nadbytočného tuku či vody. Cvičenie. Podľa odborníkov pravidelné precvičovanie svalov na tvári pomáha spaľovať podkožný tuk a zoštíhľovať jej celkový vzhľad. K obľúbeným cvičeniam na túto časť hlavy patrí nafukovanie líc, tlačenie vzduchu z jednej strany ústnej dutiny do druhej, zatínanie zubov, ale aj striedanie vyškereného úsmevu so smutným výrazom. Spomínané aktivity vytvárajú lepší tonus mimických svalov. Niektoré štúdie odporúčajú vykonávať tieto cviky až dvakrát denne po dobu ôsmich týždňov.

Pomáhajú aj aeróbne cvičenia

Lokálne chudnutie z jednej, konkrétnej partie tela je diskutovanou témou viacerých odborníkov. Niektorí z nich tvrdia, že ide o mýtus, ďalší odborníci však tvrdia pravý opak. Vo všeobecnosti platí, že ak je v ľudskom tele nadmerné množstvo tuku, tak podkožného ako aj vnútorného, odrazí sa tento problém aj na tvári. Väčšie líca či dvojitá brada zmizne vďaka celkovému chudnutiu. Odporúča sa v tomto prípade zaradiť do denného programu kardio tréning, ktorý sa zameria na spaľovanie nadbytočných kalórií. Takzvané aeróbne cvičenia akými sú beh, bicyklovanie, plávanie či chôdza sa považujú za druh fyzickej aktivity, ktorá zvyšuje srdcový rytmus. Spolu až šestnásť štúdií sa zhoduje, že pri kardiovaskulárnom cvičení dochádza k väčšiemu úbytku tukov zo všetkých častí tela, a to aj tváre. Týždenne by sme sa mali venovať tréningu 150 – 300 minút, čo je v prepočte na deň 20 – 40 minút.

Všemohúca voda

K strate podkožného tuku z tváre prikladá pomocnú ruku aj pitná voda. Štúdia, ktorá sa uskutočnila na vzorke starších dospelých ľudí zistila, že pitie vody s raňajkami dokáže znížiť príjem kalórií až o približne 13 %. Ďalší výskum potvrdil, že voda dočasne zvýšila metabolizmus asi o pätinu. Vedci zároveň predpokladajú, že pravidelné pitie vody zabraňuje celkovému nadúvaniu organizmu a znižuje lokálne opuchy tváre.

Jeden pohárik nespraví problém

Pod nafúknuté líca a ukladanie tuku do tváre sa môže podpísať aj užívanie alkoholu. V prípade, že sa obmedzí na pohár vína k večeri, problémy so zaguľatením tváre by nemali nastať. Alkohol obsahuje vysoké množstvo kalórií a minimum výživných látok, čo sa podpisuje nielen na priberaní do tváre, ale aj na celkovej hmotnosti. Podobné účinky ako alkohol má aj nadmerná konzumácia rafinovaných sacharidov, a to v podobe cukru, sladkostí, koláčov a zákuskov. Sladké jedlá vyvolávajú v tele závislosť na cukre, čím sa postupne zvyšuje váha ľudského tela. Ideálnou náhradou za tento druh sacharidov sú tie, ktoré sa nachádzajú v celozrnnom pečive, cestovinách či ovsených vločkách. Obsahujú vysoké množstvo vlákniny, ktorá pomáha pri zhadzovaní nadbytočných kilogramov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #alkohol #chudnutie #metabolizmus #kardio tréning #tvárová gymnastika

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...