Týchto päť kúskov by ste pri športe nikdy nemali nosiť!

Áno, nezáleží na tom, či nosíte najnovšie športové modely alebo trénujete v lacných teplákoch.

15.06.2020 13:00
šport, beh, zdravie, pohyb, cvičenie Foto:
Ak beháte alebo skáčete, potrebujete na ochranu kĺbov potrebné tlmenie.
debata (1)

Je však pomerne veľa kúskov, ktoré by ste pri športe skrátka nosiť nemali. A to preto, že sú jednoducho nevhodné alebo dokonca nebezpečné.

Bavlnené oblečenie

Tričko veľkosti XL vášho priateľa môže skutočne dobre vyzerať a byť aj pohodlné, je však dôvod, prečo existuje funkčné oblečenie. Transportuje váš pot z tela, zatiaľ čo tričko s vysokým podielom bavlny tekutinu ukladá. Výsledkom je, že sa rýchlo spotíte a vaše telo sa schladí. V zime stúpa riziko prechladnutia, čo je veľmi nepríjemné.

Bežná podprsenka

Športové podprsenky možno nie sú také pekné a tvarované (hoci v súčasnosti je ich neúrekom a teda na výber), poskytujú však vašim prsiam presne takú podporu, aká je pri športe potrebná.

Bežné tenisky

Práve pri športovej obuvi netreba šetriť. Ak beháte alebo skáčete, potrebujete na ochranu kĺbov potrebné tlmenie. Ak tenisky len „vyzerajú“ ako športová obuv, ešte to neznamená, že vám poskytnú dostatočnú pevnosť.

Šperky

Náušnice, ktoré nosíte každý deň, nepredstavujú problém. Náramky, široké náhrdelníky a prstene však môžu byť nebezpečné – pri behu sa vám môžu zacviknúť, takže radšej s nimi športovať neskúšajte.

Oblečenie veľkosti XXL

Áno, oblečenie do posilňovne má byť pohodlné, nesmie byť v prvom rade úzke. Ale keďže jednotlivé cviky musíte vykonávať presne, je dôležité zistiť, či sú vaše pozície správne. A to sa presne cez široké tričká spozorovať nedá.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #beh #šperky #prechladnutie #šport #posilňovňa #bavlna

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...