Prejdite na prírodný deodorant. Smrdieť nebudete!

Predtým, ako prejdete na prírodný deodorant bez hliníka, poradíme vám, čo všetko musíte spraviť... Prvé týždne budú možno náročné.

10.06.2020 11:00
Ako obmedziť potenie? Pomôžu aj domáce recepty... Foto:
Úprimne, ide o zápach, ktorý neprodukuje nikto iný ako vy.
debata

Medzičasom to všetci zistili. Deodoranty s obsahom hliníka nemusia byť práve tie najlepšie. Toxíny sa hromadia v organizme a organizmus sa postupne premieňa na sklad toxického odpadu. Niektoré (neoficiálne) štúdie dokonca predpokladajú súvislosť medzi deodorantmi obsahujúcimi hliník a rakovinou prsníka.

V tomto prípade radšej stavíme na zdravie. Prírodné deodoranty sa totiž v skutočnosti môžu označovať ako ošetrujúce produkty. Prvé týždne však môžu byť poriadne náročné. Prečo? Tradičné antiperspiranty upchávajú póry, aby sa znížila produkcia potu. Naše telo si musí najprv zvyknúť na skutočnosť, že hrádze sú znova voľné.

Výsledok? Zvláštny. Úprimne, ide o zápach, ktorý neprodukuje nikto iný ako vy. Ale to by vás nemalo odradiť, prejsť si dokážete čímkoľvek. Raz bude dokonca opäť všetko po starom. Pamätajte na to, že sa nemôžete vzdať! Našťastie však existuje pár vecí, ktoré môžete urobiť, aby ste to vašim pazuchám uľahčili.

Budete sa potiť
Áno. Spočiatku sa budete viac potiť. Neexistuje žiaden spôsob, ako to obísť. Musíte to akceptovať. Jediný dobrý tip je, neprechádzať na prírodný deodorant počas najväčších horúčav. Na jeseň to určite zvládnete lepšie.

Prírodný magnet a aloe vera
Siahnite po prírodnej kozmetike, ktorá je založená na „prírodnom“ magnete na toxíny a upokojujúcej aloe vera. Tá odstráni nečistoty a toxické látky, ktoré sa hromadili počas dlhoročného používania deodorantov s chemikáliami a hliníkom. Zabraňuje nepríjemným zápachom a tiež znižuje produkciu potu.

Pozor na sodík
Väčšina prírodných deodorantov obsahuje sodík – a na ten môžete zareagovať citlivo. Preto je lepšie ho najskôr vyskúšať alebo venovať prísnu pozornosť zložkám.

Pot je prirodzený
Pamätajte na to, že pot je prirodzený. Je v poriadku z času na čas nemať najpríjemnejšiu vôňu. Vydržte niekoľko týždňov a dávajte si pozor na stravu. Potrebujete čerstvé produkty a menej sacharidov – to je kľúč k úspechu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hliník #rakovina prsníka #toxíny #potenie #deodorant #smrad

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...