Slováci behali pre tých, ktorí behať nemôžu! Tento rok ale každý sám

Ďalší ročník najväčšieho globálneho behu bez cieľovej čiary je úspešne odbehnutý. Projekt opäť podporili aj športovci ako Jana Dukátová, Zuzana Vráblová a ďalší.

04.05.2020 17:00
redbull, jana dukátová Foto: ,
Projekt Wings for Life World Run opäť podporila Jana Dukátová.
debata

V prvú májovú nedeľu spoločne s celým svetom štartovali aj Slováci. A to už po siedmykrát. Síce každý sám iba s aplikáciou, ale naraz s bežcami v Rumunsku, Austrálii, Rakúsku či Tanzánii.

Charitatívny Wings for Life World Run tento rok podporilo 77 103 účastníkov zo 104 krajín a všetci spolu nabehali 924 960 km. Vyzbierať sa podarilo až 2,8 milióna eur, ktoré pôjdu v plnej výške nadácii Wings for Life. Tá podporuje výskumy zamerané na liečbu poranenej miechy. Jedným z pacientov aktuálne prebiehajúcej klinickej štúdie je aj David Mzee. David sa na štart pretekov postavil už druhýkrát a tento rok sa mu podarilo prejsť 467 metrov, čím posunul svoj rekord z minulého ročníka o celých 77 metrov. Aj takéto veľké úspechy sa môžu diať vďaka všetkým, ktorí svojou účasťou a príspevkom pomáhajú tomuto globálnemu projektu.

Slováci behali pre tých, ktorí behať nemôžu vo všetkých kútoch našej krajiny, Wings for Life World Run na Slovensku tento rok podporilo vďaka aplikácii takmer 700 účastníkov. Najdlhšie virtuálnemu stíhaciemu vozidlu odolával Peter Kováč, ktorý odbehol 51,72 km, ženskú kategóriu ovládla Martina Burzová s 34,91 km. Globálnymi šampiónmi sa stali Angličan Michael Taylor (69,92 km) a Ruska Nina Zarina (54,23 km), ktorá dominovala svetovému rebríčku aj minulý rok.

Projekt opäť podporili aj športovci a dlhoroční ambasádori Jana Dukátová, Zuzana Vráblová, Jakub Grigar, Gabriel Švajda, Zoltán Strcuľa. Tento rok sa znova zapojil aj Maroš Molnár a Jakub Šiarnik si zase na svojom premiérovom ročníku pridal osobnú výzvu navyše a vybehol na Baranec. Každý z nich sa v nedeľu o 13.00 hod. postavil na virtuálnu štartovú čiaru v lokalitách po celej krajine. Počas siedmeho ročníka World Runu sa bežalo od Bratislavy, cez Piešťany, Nitru, Rožňavu, Liptov až po Západné Tatry, Košice a ďalšie mestá a dediny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Dukátová #Wings For Life World Run

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...