Aplikácia HybSaDoma.sk pomáha vstať spred počítača a cvičiť

Nová aplikácia slúži pre učiteľov telesnej výchovy, trénerov mládeže aj pre širokú verejnosť.

24.04.2020 11:00
overball, deti, cvičenie, školák, dievča,... Foto:
Ako môžu deti cvičiť doma či v prírode?
debata

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo na svojom portáli www.ucimenadialku.sk aplikáciu na pomoc učiteľom telesnej výchovy, inštruktorom pohybových aktivít a športovým trénerom najmä mládeže. Aplikácia HybSaDoma.sk umožňuje učiteľovi zostavovať pre svojich žiakov súbory cvičení pre virtuálne hodiny telesnej výchovy, trénerom zase pripravovať pre svojich zverencov tréningové jednotky.

Jednotlivé cvičenia je možné zverejňovať vo forme videí, fotografií, obrázkov alebo textových popisov. Žiaci a športovci môžu následne podľa pokynov absolvovať cvičenia a poskytovať po odcvičení spätnú väzbu učiteľovi či trénerovi.

Aplikácia slúži aj ako inšpirácia pre verejnosť, keďže cvičenia vo verejnej sekcii je možné si prezerať aj bez potreby registrácie. Na vhodný obsah cvičení vo verejnej sekcii dozerá ministerstvo.

Rezort školstva sa stotožňuje s názorom lekárov, že dobrá imunita človeka je dôležitá v boji s infekčnými chorobami. „Preto odporúčame všetkým ľuďom pohyb na čerstvom vzduchu bez ohľadu na to, či je vykonávaný individuálne pre vlastné potešenie alebo pod vedením športového odborníka. Aplikácia HybSaDoma.sk nám môže pomôcť vstať spred počítača a potešiť sa pohybom,“ dodalo ministerstvo školstva.

debata chyba
Viac na túto tému: #mládež #tréning #šport #koronavírus

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...