Práca doma má nástrahy! Čo pomôže proti nekontrolovateľnému maškrteniu?

Utiecť zo svojej domácej kancelárie do kuchyne a tam si nájsť niečo nezdravé pod zub je pomerne ľahké. Tu sú tipy, ktoré vám v boji s prázdnymi kalóriami pomôžu.

22.04.2020 11:00
sladkosti, tuk, cukor, obezita Foto:
Ako bojovať s pokušením počas práce doma?
debata

Pravidelné jedlá

Do vášho denného stravovania vneste pravidelnosť. Čím skôr, tým lepšie. Ak telo vie, že dostane pravidelne jesť v presný čas, chute na „niečo“ pomimo plánu môžu byť menšie.

Potraviny bohaté na živiny

Zabudnite na prázdne kalórie – ak ich do seba dostanete, hlad iba „oklamete“, ale telo potrebné živiny nedostane. Naopak, ak budete počas dňa myslieť aj na zloženie svojho jedla – na dostatok bielkovín či vlákniny – telo sa zasýti na dlhší čas a nebude žiadať ďalšie kalórie.

Nenakupujte sladkosti

Ak doma nič také nemáte, len ťažko to môžete konzumovať. Ak sa takéto pochutiny k vám domov dostanú, skryte ich pred vaším zrakom. Týmto spôsobom sa vyhnete aspoň „vizuálnej príťažlivosti“, ktorá hovorí jasnou rečou: „zjedz ma“.

Cvičenie namiesto jedenia z nudy

Nielen stres, ale aj nuda môžu podporovať neustále „chrumkanie“. Namiesto toho, aby ste jedli z nudy, hľadajte alternatívu. Vhodnou je napríklad cvičenie. 10-minútová prestávka počas práce z domu môže poslúžiť napríklad na sériu drepov či kľukov, prípadne natiahnutie tela na balkóne v záplave slnečných lúčov.

Vychutnávajte

Nie je na mieste, aby ste boli počas homeoffice na seba priveľmi prísna. Nemusíte sa vzdať čokolády či zmrzliny úplne – ak však po nich siahnete, vychutnávajte si každé sústo. „Nehádžte“ ich do seba, siahnite po kvalitných výrobkoch, ktorých chuť aj zloženie oceníte práve pomalou konzumáciou. Pri jedle sa zamerajte na vedomé potešenie – a nasýtia sa aj vaše bunky túžiace po čomsi sladkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá strava #prejedanie sa #homeoffice

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....