Beh pomáha aj v karanténe. Vášmu telu a Floriánsky beh aj ľuďom v núdzi

Mnoho športových podujatí obmedzila alebo celkom zrušila aktuálna situácia. V prípade tých charitatívnych je to často na škodu adresátov dobročinného výťažku. Dá sa to však vyriešiť aj celkom netradične.

17.04.2020 15:01
Archívny záber z minuloročného Floriánskeho behu. Foto:
Archívny záber z minuloročného Floriánskeho behu.
debata

Tak bude prebiehať aj aktuálny, v poradí už šiesty ročník benefičného Floriánskeho behu, ktorý organizuje združenie PARASPORT24 a ktorého výťažok je určený tým, ktorí pomoc potrebujú – ľuďom s hendikepom či sociálne slabším rodinám.

Organizátori sa rozhodli 6. ročník usporiadať virtuálnym spôsobom a svoju účasť aj pomoc už prisľúbili mnohé známe osobnosti. Virtuálne tento rok pobeží napríklad herečka Zuzana Vačková, herec Juraj Bača, speváčka Celeste Buckingham či jej kolega a bývalý priateľ Martin Harich.

„Vzhľadom na súčasnú situáciu sme dali hlavy dokopy a spustili takúto virtuálnu verziu. Už niekoľko rokov robíme množstvo akcií, čo nám dokážu zarobiť vlastné financie, ktorými pomáhame hendikepovaným. Verím, že to bude tak aj pri tejto akcii a pomôžeme opäť tam, kde to bude potrebné. Prioritou sú pre nás ľudia s hendikepom, podpora ich športu a sociálne slabšie rodiny, či jednotlivci," uviedol Miroslav Buľovský z občianskeho združenia PARASPORT24.

Každý účastník behu si najskôr musí zakúpiť štartovné, ktorým podporí toto podujatie. Každý zaregistrovaný účastník získa pamätný diplom a darčeky. „Bežec si zakúpi online kód a kedykoľvek vybehne kdekoľvek vo svojom okolí. Po odbehnutí nám zašle údaje o svojom behu na behvkarantene@gmail.com. Okrem diplomu každý účastník dostane aj jeden tombolový lístok, s ktorým možno získať hodnotné ceny, a darček od partnerov,“ komentoval Buľovský.

Virtuálny beh odštartoval už v stredu 15. apríla, no stále ho môžete absolvovať – končí sa 3. mája. V celom termíne akcie sa môže zapojiť ľubovoľný počet účastníkov. Výsledky vyhlási organizátor 4.5. 2020 na Floriána.

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #akcia #beh #charita

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...