Ako často počas koronakrízy prať tepláky, mikinu a pyžamo?

Sedíte v karanténe v rifliach? Rešpekt... Pretože väčšina z nás sa po dome povaľuje v teplákoch. Avšak tieto pohodlné kúsky by ste nemali nosiť týždne...

16.04.2020 13:00
práčka, pranie Foto:
Každá škvrna prachu, ktorá na vás dopadne pri vysávaní, skončí na vašom outfite.
debata

Sedem dní v týždni

Tepláky sú pohodlný „outfit“ mnohých ľudí v karanténe. Kedysi sme ich prali „zriedka“, teraz to už nemôžeme urobiť, pretože v teplákoch a pyžame aktuálne žijeme sedem dní v týždni, pričom nejde len o pár hodín a určité dni. Zrejme ani vy nemáte teraz poňatia o tom, ako často by ste mali tento pohodlný domáci odev v skutočnosti prať.

Každé dva dni

Asi to vyznie prísne, ale v skutočnosti každé dva dni. Pýtate sa, prečo tak často, keď v konkrétnych teplákoch nešportujete a len sedíte na gauči? Odpoveď je celkom jednoduchá. Pretože oblečenie pokrýva celé telo, a to počas celého dňa. Každá kvapka potu a každá škvrna prachu, ktorá na vás dopadne pri vysávaní, a všetky mikroorganizmy, s ktorými sa stretnete v domácnosti, skončia na vašom outfite.

Do pračky!

Ak patríte k extrémne čistotným jedincom a žijete bez prachu, potu a špiny, potom vás nikto nenúti prať si mikinu, tepláky či pyžamo každé dva dni. Ale každé oblečenie, ktoré nosíte pri nakupovaní alebo si ho oblečiete na prechádzku, by ste pri návrate domov mali strčiť do pračky, pretože podľa odborníkov sa môže koronavírus prilepiť aj na textilné povrchy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prechádzka #práčka #prach #pyžamo #koronavírus #karanténa

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...