Malú loptu doma máte! Takto s ňou môžu deti zmysluplne cvičiť aj v obývačke

Aj pravidelná telesná výchova deťom chýba. Aké zmysluplné cviky sa dajú cvičiť aj v obmedzenom priestore?

25.03.2020 13:00
overball, deti, cvičenie, školák, dievča,... Foto:
Cvičenie s overballom.
debata

Ak neviete, aké typy cvičení sú pre ne vhodné, pomôžu inštruktážne videá. Tento raz ide o cviky s overballom, špeciálnou mäkkou gumenou loptou. Ak ju doma nemáte, dobre poslúži akákoľvek mäkká lopta, s ktorou sa malé deti hrávajú napríklad na ihrisku.

Cviky sú popísané výstižne a zrozumiteľne, s dôrazom na správnu techniku prevedenia aj na časté chyby, ktoré deti pri cvičení robia. Preto, ak na nich pri cvičení dohliadnete a skontrolujete ich podľa videa, máte istotu, že cvičenia robia správne a majú tak maximálny účinok. Cvičenie s overballom ponúka stovky cvikov na posilnenie celého tela a čo je v aktuálnej situácii skvelé, deti nepotrebujú veľký priestor, cvičiť sa dá aj uprostred obývačky či na malej predzáhradke či terase.

Cvičenie s overballom môžu využiť všetky vekové kategórie, vo videách sú zobrazené cvičenia žiakov základnej školy. V sérií cvičení s touto pomôckou sú cviky ako sed-ľah, drepy, rotácie trupu a výpady. Ak je v rodine detí viac – môžu si zacvičiť cviky určené pre dvojice.

Deti by mali aj v tejto situácii cvičiť minimálne 30 minút denne, tak, aby zaťažili čo najviac svalových partií. Práve pravidelné cvičenie s overballom môže byť súčasťou takéhoto tréningu. Ako doplnok cvičení môže slúžiť aj švihadlo a preskoky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cviky #overball #domáce cvičenie

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....