Týchto päť produktov radšej v kúpeľni neskladujte!

V kúpeľni strávime priemerne 28 minút denne. Ak by sme to vyčíslili na celý rok, bol by to asi celý týždeň.

28.03.2020 08:00
holenie, vaňa Foto:
Dobre tušíte, ani žiletky nepatria do kúpeľne...
debata

Veľa času trávime počas života čistením zubov, sprchovaním a úpravou vlasov. Pravdaže, všetko chceme mať poruke, často sa ponáhľame. Ale pozor, niektoré výrobky by sme v kúpeľni nemali skladovať!

Lieky

Umiestniť lieky vedľa zubnej kefky? Znie to síce lákavo, ale môže to byť nebezpečné. Teplo a vlhkosť v kúpeľni môžu znížiť účinnosť rôznych liekov. Pri väčšine z nich sa v príbalovom letáku uvádza, že sa nesmú uchovávať pri teplote nad 30 stupňov. Logické, myslíme si, ale pritom zabúdame na to, že najmä v lete teplota v kúpeľni rýchlo stúpa, aj v dôsledku sprchovania či fénovania. Z dlhodobého hľadiska by ste preto určite nemali v kúpeľni skladovať antikoncepciu, ani lieky od bolesti. Najlepšie je skladovať ich v špeciálnej krabici na tmavom a chladnom mieste. Ak ide o lieky, ktoré užívate denne a nesmiete na ne zabudnúť, najvhodnejším miestom pre ne je nočný stolík.

Parfémy

Keď sme nalíčené a účes drží, v rýchlosti siahneme po voňavke a sme pripravené vyraziť. Aj keď sa zdá samozrejmé držať parfém v kúpeľni, užijeme si ho oveľa dlhšie, ak mu nájdeme iné, vhodnejšie miesto. Teplo a vlhkosť spôsobujú baktérie, ktoré sa dostanú do flakóna. Tie spôsobia, že sa parfém „pokazí“, alebo stratí vôňu. Lepšou voľbou je spálňa.

Štetec na líčenie

Už vieme, že rôzne štetce a hubky sú skutočnou pôdou pre rozvoj baktérií. Ak ich necháte v kúpeľni, vysoká vlhkosť ešte viac podporí ich rast. Ak ešte stále nemáte svoj toaletný stolík, je najvyšší čas splniť si tento dievčenský sen, pretože štetce by ste mali mať uložené v uzavretom šuflíku. A nezabúdajte, pravidelné umývanie štetcov mydlom je nevyhnutnosťou.

Opaľovací krém

Ochrana pred slnkom je dôležitá. Žiaľ, pri nesprávnom skladovaní rýchlo stráca opaľovací krém svoj účinok. Na vine je znova tá nešťastná vlhkosť. Ak je okrem toho krém stále vystavený teplu, môže stratiť svoj ochranný účinok. Preto je najlepšie uchovávať ho na chladnom a tmavom mieste mimo kúpeľne.

Holiace strojčeky a žiletky

Holiace potreby a žiletky používame takmer výlučne v kúpeľni. Neustále vlhké podnebie však z dlhodobého hľadiska vedie k tuposti a zhromažďovaniu baktérií. A to zas spôsobuje pri holení rôzne zápaly a vyrážky. Ak chcete, aby čepeľ vydržala čo najdlhšie, mali by ste ju po každom holení dôkladne umyť teplou vodou a určite nenechať pohodenú v sprche. Odporúča sa ju vysušiť uterákom alebo vyfúkať fénom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sprcha #kúpeľna #baktérie #opaľovací krém #vlhkosť #žiletky

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...