3 tipy na zdravší život v kancelárii! Sú jednoduché, zvládnete ich

Priberáte a trpíte bolesťami chrbtice? Tak zmeňte svoje návyky počas pracovného týždňa.

04.03.2020 11:00
kariéra, zamestnávateľ, práca, kancelária,... Foto:
Ako zlepšiť svoj deň v kancelárii?
debata

1. Noste si jedlo

Mnoho jedál, ktoré si počas víkendu varíte, v pondelok chutí rovnako dobre. Už počas nedele, aby ste strávili v kuchyni menej času, myslite na pondelok – varte tak, aby ste si mali čo v pondelok vziať so sebou. Ak si jedlo pripravíte sama, viete, aké suroviny ste použili aj to, odkiaľ pochádzajú. Ak sa staráte o životosprávu, je to vhodnejšia voľba ako každodenné stravovanie sa v reštaurácii. Na druhej strane – nejde o to, aby ste sa stali „otrokom“ jedla – preto striedajte vami pripravené jedlo s obedovým menu je v poriadku. Aj v druhom prípade sa vždy dá nájsť niečo vhodné, ak sa snažíte jesť zdravo.

2. Najmä viac pohybu

Možno vy sama viete, aká unavená sa cítite po ôsmich hodinách sedenia v kancelárii. Je preto na mieste zaradiť pravidelný pohyb do vášho pracovného dňa – ide to naozaj jednoduchšie, ako si myslíte. Ráno sa vyberte pešo do práce – ak prejdete aspoň 30 minút – urobíte približne 4 000 krokov. To isté zopakujte cestou z práce. Ak nemáte čas na hodinový tréning v posilňovni, cvičte aspoň doma – intenzívnych 20 minút podľa kurzu na internete takisto urobí s vaším telom svoje. Bonusy pravidelného cvičenia sú okrem energie aj predchádzanie problémom s chrbticou, zbavovanie sa toxínov (ak sa pri cvičení zapotíte), zlepšenie krvného obehu a samozrejme, prevencia obezity. Fitnescentrá už ponúkajú aj kratšie tréningy počas obednej pauzy – čo tiež stojí za zváženie.

3. Zdravé snacky

Je jasné, že počas sedenia za počítačom sa veľmi často ozývajú chute na čosi dobré, čo nás pri ťukaní do počítača poteší. Namiesto čokoládových tyčiniek či iných sladkých pochutín siahnite po zdravšej alternatíve, ktorá vaše chute uspokojí rovnako dobre. Sušené ovocie je bohaté na uhľohydráty, vlákninu, vitamíny A a B. Orechy sú fajn voľbou, ak máte pred sebou ešte niekoľko hodín v kancelárii – poskytujú energiu a podporujú schopnosť sústrediť sa. Chuť na sladké však „uhasíte“ napríklad aj pár lyžičkami arašidového či mandľového masla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #jedlo #kancelária #obed

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....