Trojaké využitie tymiánu! Nepomáha len pri kašli

Sila v tymiáne obsiahnutých éterických olejov v krátkom čase zmierňuje nepríjemné príznaky kašľa.

24.02.2020 14:30
kašeľ, žena, zima, choroba Foto:
Tymián pomôže pri nepríjemnom kašli.
debata

Suchý, dráždivý kašeľ, ktorý trvá niekoľko dní, nám často bráni aj v plnohodnotnom spánku. Ale tymián pomôže aj pri iných problémoch.

Pomáha pri kašli

Esenciálny olej obsiahnutý v rastline pôvodne zo stredomorského regiónu medzi Španielskom a Talianskom je ideálnym pomocníkom liečby prechladnutia spojeného s kašľom či bronchitídou. Dôvodom sú jeho výnimočné vlastnosti ktoré sú účinné proti baktériám, plesniam a vírusom. Pomáha pri rozpúšťaní hlienov, upokojuje hrtan a hlasivky.

Pomáha pri tráviacich problémoch

Jeho antibakteriálne účinky pomáhajú pri zápaloch v rôznych častiach tráviaceho traktu. Čaj z tymiánu výrazne uľaví pri bolestiach žalúdka. Vďaka svojmu antiseptickému pôsobeniu zbavuje baktérií, plesní či parazitov, ktoré škodia v tráviacom trakte. Tymián zlepšuje trávenie, pomáha pri nadúvaní aj v boji proti črevným parazitom.

Pomáha pri problémoch v ústnej dutine

Nie nadarmo sa tymián často pridáva do zubných pást či ústnych vôd – vďaka schopnosti osviežiť dych a bojovať s baktériami. Na osvieženie dychu a ozdravenie ústnej dutiny pomáha pravidelné vyplachovanie úst práve tymiánovým čajom. Ak vás často trápia aj zápaly v ústnej dutine, vyskúšajte práve tymián.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kašeľ #tymian #bronchitída

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...