Už ste niektorú vyskúšali? Toto je 5 najhlúpejších diét na svete!

Jednostranné a drastické diéty nie sú rozumné. Existuje však päť "odtučňujúcich kúr", ktoré sú také hlúpe, že vám ostane rozum stáť...

19.02.2020 12:00
chudnutie - zhadzovanie kíl Foto:
V zásade platí, že každá drastická diéta či jednostranná forma stravovania nie je nič rozumné pre telo.
debata

V zásade platí, že každá drastická diéta či jednostranná forma stravovania nie je pre telo nič rozumné. Kto chce schudnúť z dlhodobého hľadiska, musí zmeniť svoje stravovanie, jesť zdravšie a ľahšie, menej sladiť a šetriť aj tukom. A predovšetkým športovať. Predpokladáme, že nikdy v živote nevyskúšate žiadnu z nasledujúcich piatich diét.

Red-Bull diéta

Myšlienkou je energia, ktorú získame z energetického nápoja. Viac sa hýbeme, menej hladujeme, chudneme. Kým nikto z nás sa nezmôže na iné ako krútiť nad tým hlavou, 23-ročná žena z Nového Zélandu držala túto diétu až neuveriteľných šesť mesiacov. Denne vypila až 10–14 plechoviek energetického nápoja a občas si „dopriala“ aj suché ovsené vločky. Výsledok? Vážila o 45 kíl menej a dostala srdcový infarkt.

Diéta so sprejom na astmu

Spreje na astmu sú navrhnuté tak, aby podporovali spaľovanie tukov zvyšovaním telesnej teploty. Takže vdychujete sprej aj bez toho, že máte astmu – a kilá padajú… Toto je veľmi nebezpečná forma chudnutia, pretože na jednej strane musíte vdychovať neuveriteľné dávky, a po druhé, vedľajšie účinky sú obrovské. Patria sem svalové kŕče, bolesti hlavy a poškodenie srdca.

Diéta s preháňadlom

Stačí užiť viac Glauberovej soli a okamžite sa cítite štíhlejšie, pretože vaše vyprázdnené brucho pôsobí plochejšie. Najmä mladé dievčatá sa domnievajú, že používanie čajov a tabliet na preháňanie bráni telu prijímať kalórie. Jojo efekt je obrovský, telo pri dlhodobom používaní preháňadiel prichádza o dostatok živín, najmä draslíka.

Diéta so špekačkami a vodkou

Ráno, na obed a večer pijete štamperlík vodky. Ten potlačí pocit hladu a zároveň prijmete menej kalórií. Akú rolu hrajú pritom špekačky, nie je známe. Ale je to jediné, po čom môžete pri tejto „úžasnej diéte“ siahnuť.

Diéta s modlitbou

Pri tejto diéte nejde o stravovanie, ale o našu vieru. Vymysleli ju Američania a výsledkom modlitieb má byť roztopený brušný tuk. Ani netreba chodiť do kostola, stačí veriť, že schudneme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #preháňadlo #bolesť hlavy #hlad #draslík #jojo efekt

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...