6 úžasných činností, ktorým sa môžete venovať po večeroch

Deň bol dlhý, ste unavená a prvé, čo vám inštinktívne napadne, je zvaliť sa na gauč a hodiny "čumieť" do mobilu? Vyskúšajte niečo užitočnejšie a zdravšie! Tu je zopár tipov.

06.02.2020 15:00
žena, čítanie, relax, oddych Foto:
Máte nekonečne dlhý zoznam kníh, ktoré by ste si rada prečítali, neviete sa však k nim dostať?
debata

Namaľujte si mandalu

Vezmite si tie drahé farbičky, ktoré ste si kedysi dávno kúpili a nikdy nepoužili a začnite si kresliť! Neexistujú žiadne pravidlá, len sledujte, čo vytvoríte. Myslíte si, že neviete kresliť? Budete prekvapená! Prípadne sa pustite do farbenia mandaly, táto činnosť je relaxačná a rozhodne nielen pre deti!

Objavte novú hudbu

Namiesto toho, aby ste počúvali tri rovnaké zoznamy skladieb zhora nadol, venujte trochu času na objavenie niečoho nového. Nájdite niečo, čo vás osloví a vypočujte si album od začiatku do konca.

Meditujte

Určite to poznáte. Snažíte sa vypnúť svoje myšlienky, napriek tomu vám zoznam úloh a blížiace sa termíny stále bzučia v hlave. Dobrá správa: Môžete cvičiť meditáciu. Vyhraďte si na to denne desať minút a budete prekvapená, ako ľahšie začnete zvládať nasledujúce dni.

Skladajte puzzle

Kedy ste naposledy skladali puzzle? Tieto skladačky sú náročné a zároveň relaxačné, pomôžu vám uvoľniť sa po náročnom dni.

Konečne znova čítajte

Máte nekonečne dlhý zoznam kníh, ktoré by ste si rada prečítali, neviete sa však k nim dostať? Možno je to preto, že veľa času trávite so svojím mobilným telefónom? Kúpte si knihu, na ktorú máte chuť, urobte si chutné kakao, zamotajte sa do teplej deky a začítajte sa vo svojom obľúbenom kresle.

Naučte sa hrať

Vaše klávesy alebo gitara zapadajú prachom? Je to škoda. Nemáte chuť znova vytiahnuť svoje poznámky a posunúť sa v učení ďalej? Koniec koncov, tvorba hudby podporuje pamäť a koncentráciu a spôsobuje radosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #pamäť #koncentrácia #relax #meditácia #myšlienky

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...