Kešu orechy, mandle aj banán! Čo prinesú telu, ak ich zjete pred tréningom?

Neviete, čo konzumovať pred tréningom? Tu je 5 tipov!

23.01.2020 09:00
tréning, mandle, cvičenie, strava, orechy Foto:
Čo si dopriať pred tréningom?
debata

Mandle

Ak pred tréningom zjete niekoľko mandlí, máte z toho niekoľko výhod – občerstvenie poskytuje dostatok horčíka, vitamínu E a zdravých aminokyselín. Vitamín E prináša počas cvičenia antioxidačný účinok, čím zabraňuje poškodeniu buniek po náročnom tréningu. Vysoko kvalitný tuk z mandlí pomáha regulovať metabolizmus.

Banány

Patria zrejme medzi najpopulárnejšie ovocie pred tréningom. Banány obsahujú množstvo vitamínov a minerálov – horčík či draslík, ktoré môžu pomáhať pri bolesti svalov alebo pri ich natiahnutí. Banány sú ľahko stráviteľné a sú ideálnym zdrojom energie pred tréningom.

Tvaroh

Nízkotučný tvaroh má malý obsah kalórií a tukov, ale obsahuje bielkoviny. Z toho profitujú predovšetkým svaly. Tvaroh takisto poskytuje dostatok vápnika. Ak vám tvaroh nechutí sám o sebe, pridajte doňho ovocie, orechy alebo med.

Kešu orechy

Tieto orechy obsahujú takisto mnoho hodnotných látok – vitamíny B, draslík, železo, horčík a kyselinu listovú. Zvlášť horčík je pred tréningom skvelým pomocníkom, keďže zabraňuje svalovým kŕčom. Odporúča sa zjesť menšia hrsť pred tréningom.

Biely jogurt

Jogurt je bohatý na proteíny, ktoré sú dôležité pre budovanie svalovej hmoty. Plusom jogurtu je aj obsah vápnika a horčíka. Horčík je napríklad nevyhnutný pre energetický metabolizmus, zlepšuje regeneráciu a chráni pred predčasnou únavou. Vápnik zasa podporuje prácu svalov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #tréning #banán #tvaroh

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...