Nový rok v znamení motivácie! Cvičenie je len jednou výzvou, čo ďalšie?

Nový rok sa nesie v znamení predsavzatí a výziev. Pre mnohé z nás ide o mesiac plný motivácie.

15.01.2020 15:00
cvičenie, fit lopta, osteoporóza, chrbtica, fitnes Foto:
Cvičenie by nemalo byť vašou jedinou výzvou v novom roku.
debata

Ak chceme, aby v nás zdravá motivácia zostala čo najdlhšie, možno nám pomôže rozložiť ju do viacerých oblastí. Popri tradičnom „budem cvičiť“ sa môžeme zamerať aj na zvýšenú starostlivosť o krásu či o naše okolie. Nastoliť poriadok v sebe samej, aj vo svojom byte.

Ak totiž svoju myseľ zamestnáme jediným vytýčeným cieľom, nemusí to vždy dopadnúť na jednotku. Kombináciou cieľov doprajete vašej mysli malé rozptýlenie, vďaka čomu sa aj novoročné predsavzatia budú plniť jednoduchšie. Čo poviete na tieto?

Cvičenie

Cvičenie je určite najčastejším novoročným predsavzatím. Ak v ňom chcete obstáť, mali by ste si do cvičebného plánu vniesť trochu motivácie. Čo by ste napríklad povedali na rôzne cvičebné pomôcky? S nimi vás bude cvičenie baviť oveľa viac, pretože okrem samotnej pestrosti cvikov s nimi dosiahnete aj ich lepší účinok. Alebo si nájdite trénera, ktorý vám naozaj „sadne“ a stane sa vaším hnacím motorom k vytúženej zmene.

Zdravšia strava

Polovicu úspechu v honbe za lepším vzhľadom tvorí strava. To je fakt, ktorý nesmieme ignorovať. Do stravy by ste preto mali investovať dostatok energie. Pomôcť vám môžu nielen praktické krájače ale aj dózy, do ktorých si šikovne uskladníte jednotlivé porcie jedla. Príprava zdravej stravy sa tak stane oveľa jednoduchšou, a vy budete mať ďalší dôvod, aby ste v dodržiavaní svojich predsavzatí pokračovali.

Poriadok okolo seba

Vašu psychiku, a tým aj motiváciu, dokáže podstatne ovplyvniť aj prostredie, v ktorom trávite svoj čas. Oveľa lepšie, a tým aj motivovanejšie sa preto budete cítiť v momente, keď sa bude okolo vás rozliehať len čistota a príjemná vôňa. Kam so všetkými vecami? Z bytu si nespravte skladisko všetkého-mžného. Naopak! Separujte, darujte a to, čo zostane, poukladajte tak, aby malo všetko svoje stále miesto. Máte dostatok regálov či nádob na uskladnenie maličkostí? Nenechajte ich len tak sa povaľovať po byte – vytvorte si vo veciach systém. Z úložných regálov či políc sa môžu stať pekné dekorácie vo vašom byte.

Starostlivosť o krásu

Pokožka v zime čelí nielen poveternostným zmenám. Vonku ju môže dráždiť chlad, v byte zasa prekúrený vzduch. Aj preto si žiada zvýšenú pozornosť. V oblasti dekoratívnej kozmetiky siahnite po takej, ktorá myslí nielen na krásu, ale dbá aj na zdravie a výživu pleti. Takisto si môžete vo vlastnej kúpeľni dopriať čosi naviac – napríklad pokožku oživiť podobne, ako v kozmetickom salóne – rôznymi šikovnými prístrojmi.

Súprava expenderov, KIK, 5,49 eur
+5Prístroj na hĺbkové čistenie pórov, Tchibo, 24,95

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #domácnosť #cvičenie #motivácia #výzva

+ Nájdite čas na relax, je to dôležité pre vaše zdravie a šťastie.
Aj vy musíte dodržiavať určité pravidlá, aj čo...

+ Ak potrebujete, pospite si aj poobede, je to v poriadku.
Začnite sa v prácu viac snažiť, dotiahnete to na...