Dobré tuky pomôžu vlasom v zime. Doplňte im aj vitamíny!

Chladné počasie dokáže narobiť poriadnu neplechu s našimi vlasmi. Najmä, ak patríte k dámam s dlhšími kaderami, musíte počítať s tým, že zima si vyberie svoju daň. Ale nemusí!

28.12.2019 12:04
vlasy, žena, masáž Foto:
Proti suchým a poškodeným vlasom dokáže pomôcť okrem správnej kozmetickej starostlivosti aj strava.
debata

Opatera o vlasy v zime by sa mala prispôsobiť ich potrebám a najmä faktu, že vlasy trpia často pod čiapkami a striedaním vzduchu – studeného s veľmi teplým. Podieľa sa to na dehydratácii a následnom dojme suchých, ba priam až poškodených vlasov s polámanými končekmi.

Popri kozmetike však dokáže v zimnom období pomôcť aj správna strava či doplnky výživy. Dobrá správa je, že najmä v medzivianočnom období dokážeme pre naše vlasy urobiť veľa práve stravovaním. Samozrejme, reč nie je o zemiakovom šaláte.

V tunajších končinách sa však už desaťročia konzumujú najmä ryby. A hoci ich konzumácia nám počas roka chýba, aspoň v zime vďaka nim naše telo prijíma zdravé tuky. Podobné je to aj s orieškami – ďalšou z obľúbených pochúťok vianočného obdobia. Či už ide o vlašské orechy, lieskovce, ale aj exotickejšie kešu alebo pistácie. Ich obsah omega-3 mastných kyselín je bohatý a pre naše telo, pleť aj vlasy prospešný!

Súčasťou ošetrenia vlasov v zimnom období by mala byť aj vitamínová podpora – pre naše vlasy je dôležitý najmä vitamín D a zinok. Pomôže však aj kalcium alebo vitamíny B a železo. Keďže v zime nášmu telu často chýba aj slnečné žiarenie, s pomocou ktorého si telo vytvára vitamín D samo, je dobré pomôcť mu doplnkami výživy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #vitamín #zima #nasýtené mastné kyseliny #železo

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...