5 výživových mýtov a ako to v skutočnosti je...?

Austrálčan David Higgins je autorom knihy The Hollywood Body Plan. Jeho radami a postupmi sa riadia také hviezdy ako je Claudia Schiffer, Rebecca Ferguson, Margot Robbie alebo dokonca Colin Firth.

15.11.2019 09:00
zdravá strava, ovocie, zelenina, orechy, výživa Foto:
Oplatí sa kontrolovať pri konzumácii chleba, cestovín a zemiakov, zato však pridať väčšiu porciu zeleniny.
debata

O „perfektnom“ stravovaní sa veľa diskutuje. A ako to už býva, tieto diskusie zahŕňajú aj veľa nepravdivých informácií. David Higgins spomenul päť najčastejších mý­tov.

Z tukov sa priberá

To neplatí. Zdravé tuky potrebujeme pre metabolizmus, sú dokonca nevyhnutné. Nezdravé tuky, ktoré sa nachádzajú v sladkostiach a polotovaroch však rozhodne nepotrebujeme, z tých priberáme, o tých teraz reč nie je…

Sacharidy sú zlé

Nie, patria do vyváženej stravy. Je však pravdou, že ich konzumujeme vo väčších množstvách, ako je potrebné. Oplatí sa kontrolovať pri konzumácii chleba, cestovín a zemiakov, zato však pridať väčšiu porciu zeleniny.

Trend Clean eating je dobrý

Clean Eating si vyžaduje dodržiavanie prísnych podmienok, veľa prospešných potravín ostáva bokom, čo spôsobuje, že stravovanie je jednostranné. Higgins ho kritizuje. Radí stravovať sa lepšie, vyhráva uňho vyvážená strava.

Detox je povinný

Slovo detoxikácia poukazuje na to, že toxíny sa musia z tela uvoľňovať. Ale to telo robí denne – inak by sme zomreli. Avšak vďaka zdravej odľahčíme črevo, pečeň a metabolizmus a v konečnom dôsledku podporíme tým tento proces.

Vyhýbať sa červenému mäsu

Štúdie hovoria jasnou rečou, hovädzie a teľacie mäso zvyšujú riziko rakoviny. Dôvody sú však oveľa komplexnejšie. Odborníci si myslia, že riziko sa zvyšuje len v prípade, keď celkovo vedieme nezdravý spôsob života.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sacharidy #detoxikácia #tuky #toxíny #črevo #červené mäso

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...