Ženy, pozor! Na otravné príznaky PMS zaberá aj šafran!

Šafran nie je len známe korenie. Je to aj domáci prostriedok, ktorý sa už stáročia používa na rôzne ochorenia. Patrí sem aj PMS, nepravidelná menštruácia a menopauza.

14.11.2019 13:00
žena, menštruácia, bolesti Foto:
Je niekoľko potravín, vďaka ktorým je PMS znesiteľnejším! Do tejto skupiny patrí aj šafran.
debata

Pozná až 85 percent žien

Zlá nálada, plačlivosť, bolesti žalúdka a hlavy – kto by tieto príznaky nepoznal? PMS nie je nič nezvyčajné. Asi tretina žien trpí tzv. predmenštruačným syndrómom a až 85 percent žien pozná typické príznaky PMS pred menštruáciou. Postihnuté tvrdia, že týždeň až dva pred ňou majú duševné a fyzické ťažkosti, patrí sem citlivosť prsníkov, bolesti hlavy, zažívacie ťažkosti, bolesti svalov, únava, podráždenosť, vlčí hlad, výkyvy nálad a depresívne myšlienky.

Pite čaj

Ako môže tieto stavy žena zvládnuť, v ideálnom prípade im dokonca predísť? Našťastie je niekoľko metód a potravín, vďaka ktorým je PMS podstatne znesiteľnejším! Do tejto skupiny patrí aj šafran. Obsahuje cenné zložky ako je krocín a krocetín. Tie uvoľňujú kŕče a vyrovnávajú hormóny. Ženy, ktoré užívajú šafran pravidelne, môžu zmieriť ťažkosti spojené s PMS, kŕče počas menštruácie a tiež sprievodné znaky menopauzy. Šafran by tiež mal pomáhať regulovať menštruačný cyklus. Veľmi jednoduchým spôsobom, ako ho pravidelne užívať, je piť čaj.

Prečo je taký drahý?

Názov šafran pochádza z arabčiny a v preklade znamená „byť žltý“. Na výrobu korenia sa používajú koreninové nite šafranového krokusa, pestujú sa predovšetkým v Malej Ázii. Na kilo šafranu sa musí vyzbierať až 150–200-tisíc kvietkov. Krokusy sa zbierajú raz do roka, na jeseň, potom sa ďalej spracúvajú ručne. Šafran sa považuje za najdrahšie korenie na svete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #únava #hormóny #menštruácia #menopauza #šafran #PMS

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....