Nepozeraj horory, budeš skoro starý! Naozaj?

Ak patríte k milovníkom hororov, je načase presedlať na komédie. Prečo? Pretože strach podporuje starnutie.

08.11.2019 15:00
televízor, pukance, sex Foto:
Nepozerajte jediný film, ktorý by mohol vyvolať emocionálne reakcie.
debata

Od strachu by sme si mali udržiavať odstup. Podľa britskej štúdie totiž urýchľuje pozeranie hororových filmov starnutie. Keď totiž prechádzame v emóciach z extrému do extrému, ukazuje sa to na našej tvári. Zvraštíme ústa, zdvihneme obočie. Týmto spôsobom sa môžu ľahko vytvárať malé vrásky okolo očí a úst.

Prežívanie hororového filmu Insidious porovnávali s tým, ako sa tvárime, keď pozeráme komédiu Bridget Jones. Na Insidiou reagovali diváci šokovaným výrazom tváre priemerne 20 minút. Tí, ktorí sa podľa štúdie v priebehu nasledujúcich piatich rokov pozerajú na tento film opakovane, riskujú o 50 percent viac vrások v oblasti čela.

Ale aj fanúšikom Bridget Jones sa tvoria vrásky. Od smiechu! Pretože počas komédie sa smejeme v priemere 115 minút. A platí rovnako ako v prípade hororového filmu. Ak ho budete nasledujúcich päť rokov sledovať znova a znova, vaše vrásky smiechu sa budú vytvárať častejšie.

Pýtate sa, ako tento proces zastaviť? Je to jednoduché. Nepozerajte jediný film, ktorý by mohol vyvolať emocionálne reakcie. Alebo sa nastavte vnútorne tak, že sa už nebudete smiať, ani nedovolíte, aby vás nejaké scény nevydesili. Ale humor bokom. Radšej všetkým v starobe ukážte, že ste sa celý život zabávali a vaša tvár nie je bez vrások ako maska!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #strach #emócie #komédia #vrásky #horor #obočie #čelo

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...