Trpíte nespavosťou? Vymaľujte si spálňu na...

Často trpíte nespavosťou, v noci sa neustále prebúdzate? Môže to byť spôsobené aj farbou vašej spálne, resp. ich stien...

17.10.2019 15:00
spanok, žena Foto:
Ak chcete staviť na istotu, vymaľujte si spálňu tmavými modrými tónmi, zelenými alebo zemitými odtieňmi.
debata

Som unavená

Prečo som stále taká unavená? Otázka, ktorú si podaktoré ženy kladú aj niekoľkokrát týždenne. Jedna americká štúdia dokonca tvrdí, že 40 percent americkej populácie sa takmer denne prebúdza s pocitmi únavy. Na Slovensku by to asi vyzeralo veľmi podobne. Spíme stále horšie. Jeden z dôvodov by sa mohol skrývať priamo v našej spálni, resp. prezradiť by ju mohla práve farba stien.

Farby, ktoré (ne)dráždia

Účinok farby na naše telo, pocity a tiež spánok, je stále podceňovaný. Červené a oranžové tóny sú povzbudzujúce a do spálne teda menej vhodné. Mimochodom, platí to aj pre posteľnú bielizeň, koberec, deky či iné príslušenstvo veľkého rozsahu. Všeobecne by v spálni nemal byť chaos. Čo vie len málokto, je, že aj nuansy hrajú dôležitú rolu. Mali by ste vsadiť na pastelové a pokojné farby, tie totiž nedráždia.

Farby, ktoré podporujú pokojný spánok

Ak chcete staviť na istotu, vymaľujte si spálňu tmavými modrými tónmi, zelenými alebo zemitými odtieňmi. Sú to farby vyžarujúce mier, bezpečnosť, relaxáciu a teplo. A ak bývate v hlučnej oblasti, vedzte, že zelená má silu znížiť aj citlivosť ľudí na hluk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #únava #spánok #chaos #nespavosť #pokoj #farba #spálňa

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...