Tanec vám poskytne tieto tri benefity! Tak ho vyskúšajte

Športové "nemehlá" neexistujú, len si niektorí ľudia nedokážu nájsť druh športu, ktorí ich chytí za srdce a obľúbia si ho. Skúšali ste už tanec?

04.10.2019 09:00
salsa, tanec Foto:
Necháte sa zlákať salsou?
debata

Rozvíjajte svoje zručnosti

Nemusíte sa stať majsterkou v spoločenských tancoch, ale práve navštevovaním kurzov tanca sa môžete cítiť fit. A pritom sa vôbec nemusíte zvŕtať v rýchlom rytme zumby. Vďaka pravidelnému tancu precvičíte svalstvo celého tela, vaše držanie tela bude výrazne lepšie, zvládnete lepšie koordinovať svoje pohyby. S tancom môžete začať aj vo vyššom veku, práve vtedy potrebujeme posilniť svalstvo okolo chrbtice, ktorá nás vekom „ťahá k zemi“.

Posilnite srdce

Rytmické pohyby rozprúdia krvný obeh, zvýši sa tep a tým pádom pozitívne trénujeme srdcový sval – ak zvolíme tanec v rýchlom tempe, ide doslova o kardio tréning. Preto pôjdu časom aj kilá dole oveľa rýchlejšie. Po pravidelným tanečných tréningoch pocítite, že aj v bežnom živote ste menej zadýchaná a zvládnete väčšiu fyzickú záťaž.

Bojujte proti stresu

Nielen telo, ale aj duša výrazne profituje z tanečných tréningov. Počas pohybu sa do krvi vyplavujú endorfíny, telo sa navyše pri rytmickej hudbe dokáže krásne naladiť na príjemné prežívanie okamihu tu a teraz – čím sa výrazne eliminuje psychický stres nahromadený počas pracovného dňa. Aj spoločnosť rovnako naladených ľudí je pre duševné zdravie viac ako prospešná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #tanec #srdce #psychika #kroky

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...