Vyskúšajte koníčky, ktoré vás urobia šťastnou

Vyrazte do prírody alebo sa obklopte sladkými vôňami v kuchyni. Robte to, čo vám vyčaruje úsmev na tvári.

01.10.2019 17:00
turistika Foto:
Prečo je skvelé vybrať sa do hôr?
debata

Turistika

Ďaleko do hôr či len do blízkehoo lesa… Miesta na turistiku nájdete kdekoľvek. Prečo je turistika taká skvelá? Ponúka únik od bežných povinností, prečisťuje hlavu, zásobuje telo kyslíkom a samozrejme, spaľujete kalórie – chôdzou. Určite zaregistrujete, že vaše telo sa po návrate z túry cíti uvoľnene a hoci občas dáte telu naozaj zabrať, zaplaví vás veľmi príjemná únava. Rytmické pohyby počas chôdze sa starajú aj o vyplavovanie hormónu šťastia – serotonínu. A pozitívny účinok na psychiku sa ešte zvýrazní počas spánku – po niekoľkohodinovej túre sa vám bude zaspávať naozaj ľahko.

Pečenie

Dobré jedlo robí ľudí šťastnými. Domáce koláčiky, ktoré navyše nemusia spadať do kategórie „úplne nezdravé“, potešia nielen vašich blízkych. Počas ich prípravy sa určite budete dokonca podvedome usmievať. Prečo? Už len tie lákavé vône pri vážení ingrediencí či pri miešaní lahodného krému. Všetko chce svoj čas, netreba sa ponáhľať a príprava koláča sa tak nesie v kľudnom a uvoľnenom duchu. Navyše, môžete byť kreatívna a recepty z knihy vylepšiť po svojom – výsledok vás potom poteší o to viac, keď pridáte čosi, čo ostatných v recepte nadchne. Aj vás. V dnešnom svete, kde väčšina ľudí nevidí reálne výsledky svojej práce, sa po hodine v kuchyni môžete tešiť z veľmi konktrétneho pohľadu na vlastný výrobok – a to vás dokáže naplniť hrdosťou aj spokojnosťou. Pečenie je balzamom pre psychiku.

Hudobný nástroj

Nie, ani v 30-ke či 40-ke nie ste stará na to, aby ste začali hrať na klavír či gitaru. Navyše, ak to vždy bol váš sen, ale okolnosti vás neustále nútili „odkladať“ to na neskôr. Dosahovanie nových cieľov, navyše v niečom, čo vás veľmi baví, je pre život nesmierne motivujúce. A pomôže vám to tak v súkromnom, ako aj v pracovnom živote. Ak sa do cvičenia „zahryznete“ o pár mesiacov môžete byť schopná hrať skladby, ktoré vás určite potešia. Ak sa cvičeniu celkom oddáte, zabudnete na svet okolo seba a opäť si dokonale prečistíte hlavu – už len tým, že budete sústredená na niečo celkom iné. Razom sa vám otvoria nové obzory a ak sa vám podarí naučiť sa aspoň jednoduché skladby, veľmi príjemne to zvýši vaše sebavedomie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pečenie #hobby #hudobný nástroj #koníček

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...