Tri prekvapivé dôvody, prečo človek priberá

Niečoho prijímate málo a čohosi iného veľa. Pozrite sa, vďaka čomu ručička na váhe poskočí nahor.

08.09.2019 12:30
obezita, nadváha, chudnutie, diéta, sladkosti Foto:
Priberáte a priberáte?
debata

Málo tekutín

Aby mohli naše orgány optimálne pracovať, potrebujú tekutiny. Ak má telo nedostatok tekutín, je unavené, má málo energie a to sa odrazí aj na fungovaní trávenia. Látky obsiahnutí v strave sa nespaľujú tak, ako by sa mali – aj preto, lebo keď nemáme energiu, skôr posedávame ako beháme a tak sa zásoby tuku ukladajú na horšie časy.

Málo bielkovín

Bielkoviny podporujú rozvoj našich svalov a stimulujú spaľovanie tukov. Sú nevyhnutné pri látkovej premene. Ak ich telo dostane príliš málo, riskujeme, že svaly ochabnú a tukové zásoby okolo brucha a bokov sa zväčšia. To so sebou prináša aj zdravotné riziká ako je hypertenzia alebo cukrovka.

Priveľa ovocia

Ovocie je plné vitamínov a živín, ale niektoré z nich sú tiež plné cukru – čiže skrytých kalórií. Pojedanie ovocia pred spaním je pre našu líniu nebezpečné. Množstvo prijatých kalórií počas noci nemáme ako minúť a tie si nájdu svoje miesto tm, kde nechceme – na bruchu či zadku a stehnách ako tukové zásoby. mandarínky, banány či hrozno sú naozaj cukrom nabité kúsky ovocia, na ktoré si treba dávať večer pozor.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ovocie #priberanie #hmotnosť

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...