Rodičia, kedy posielate vašu ratolesť do postele?

Ak ste rodičom určite viete, koľko práce vás občas stojí dostať vašu ratolesť do postele. Hodinu odchodu často odkladáte, ale to je chyba.

10.09.2019 13:00
spánok, čas, dieťa, budík Foto:
Kedy treba ísťt do postele?
debata

Spánok ale potrebuje dieťa, aj rodič. Aktuálne zverejnená austrálska štúdia, pod ktorú sa podpísal Austrálsky inštitút rodiny a uverejnil ju pod názvom ‚Growing Up In Australia‘, uvádza čas, ktorý deťom zabezpečí dostatok hodín oddychu, ale ktorý zároveň prinesie lepšie zdravie rodičom.

Štúdia, do ktorej sa od roku 2004 zapojili tisíce rodín, zbierala každé dva roky údaje týkajúce sa zdravotného stavu zúčastnených aj kvalitu života detí. A potom prišli s výsledkom – ak deti idú do postele do pol deviatej večer, sa tešia z lepšej kvality života, aj z lepšieho zdravia. A navyše, rodičia detí, ktoré idú spať do 20:30, sú na tom lepšie s mentálnym zdravím.

Štúdia vysvetľuje: „Mamy a otcovia, ktorí trvajú na tom, aby ich deti išli spať po 20:30, nerobia niečo dobré pre deti, ale aj pre seba. Rodičia majú následne takisto čas na vlastnú relaxáciu, čo sa pozitívne odráža na ich duševnom zdraví.“

Nedostatok spánku sa u dospelých prejavuje nielen nervozitou či podráždenosťou, človek, ktorý nemá energiu získanú vďaka kvalitnému oddychu, ju potrebuje prirodzene dopĺňať, aby mohol „fungovať“. Ako? Zväčša sladkosťami, pretože po ich konzumácii nadobudne pocit „rýchlej vzpruhy“. To sa ale začne veľmi rýchlo odrážať aj na vzhľade človeka – kilá idú hore.

debata chyba
Viac na túto tému: #oddych #spánok #posteľ #rodič #relax

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....