Ako získať štíhlu líniu bez posilňovne?

Cvičenie ako v sci-fi filme, stačí si urobiť pohodlie a chudnúť. Zaneprázdnení ľudia, mamičky, ale aj športovci si môžu dať od driny vo fitness centre na chvíľu pokoj.

28.08.2019 13:00
oblek na cvičenie Foto:
Cvičenie v špeciálnom obleku zaťaží za krátky čas svaly tak ako niekoľkohodinový tréning v posilňovni.
debata (2)

Vedci totiž vyvinuli prístroj, ktorý precvičí svaly za trojnásobne nižší čas a pri minimálnej námahe ako pri bežnom tréningu.

Základom sú elektrické impulzy

Netradičný tréning nesie nevšedný názov NT1. Využíva sa pri ňom stimulácia svalov jemnými impulzami, podobne ako je to v prípade elektroliečby. Cvičenie trvá minimálnu dobu, približne 20 – 30 minút, pričom sa pri ňom používa špeciálny oblek. Počas tohto tréningu sa precvičí celé telo tak, ako keby prešlo pol druha hodinovým kardio tréningom. „Impulzy napomáhajú spaľovať trojnásobné množstvo energie a zároveň v krátkom časovom úseku zväčšiť objem svalov či odbúrať tuk. Výhodou je, že v tom istom momente trénujete tak vnútorné ako aj vonkajšie svaly,“ vysvetľuje pre Pravdu manažérka Native Studia Dáša Tapšáková.

Viac svalov za minimum času?

Okrem toho je možné navoliť si regeneračné tréningy a dokonca aj precvičovanie jogy, ktoré prospejú rýchlejšej regenerácii tela. Počítač zároveň počas tejto procedúry sleduje preťaženie a únavu svalov. Cvičenie si nevyžaduje žiadne káble a môžete pri ňom zabudnúť aj na vlhké tréningové oblečenie. Zároveň nezaťažuje kĺby a elektrické impulzy dokážu spáliť až trojnásobne množstvo energie v porovnaní s tradičným posilňovaním. Vyskúšať si ho okrem zaneprázdnených, pracujúcich žien alebo mamičiek môžu aj športovci, nakoľko v krátkom čase pomáha zväčšovať objem svalov a odbúravať tuk. Prístroj rovnako meria hustotu svalov, hydratáciu, krvný obeh, teplotu a kinetický pohyb.

Týždeň vo fitness centre nahradia dve procedúry

Dverám telocviční sa tiež môžu na chvíľu vyhnúť aj tí, ktorí obľubujú napríklad pilates, jogu či box, pretože ich elektrické impulzy šikovne nahradia. Predstaviť si toto futuristické posilňovanie nie je príliš ťažké. Jednou z kľúčových pomôcok je špeciálny oblek, ktorý sa prispôsobí tvarom každej ženy. Nezaťažujú ho žiadne káble, neprodukuje zbytočné teplo, má vyše dvadsať elektród a pokojne sa môže vyprať aj v práčke. Druhou časťou je krabička, teda akési srdce systému, kombinuje nízke a stredné frekvencie s maximálnym hĺbkovým účinkom a prispôsobí sa trénujúcej osobe. Poslednou časťou je takzvaná centrála príkazov, v ktorej je vyše tridsať nainštalovaných tréningových programov s individuálnymi možnosťami kombinácií pre tréning šitý na mieru. „Dva 20-minútové tréningy NT1 sa v posilňovni rovnajú 4 – 6 hodinám bežného cvičenia,“ uzatvára Dáša Tapšáková.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #chudnutie #posilňovanie #kardio tréning #elektrostimulácia svalov

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...