Rýchlo pod studenú sprchu! Spoznajte jej výhody, je ich dosť

Leto je ideálny čas na to, aby ste začali s otužovaním. Studená sprcha má svoje výhody. Tu sú:

16.08.2019 13:00
otužovanie, žena, sprcha Foto:
Vydržte a budete sa cítiť lepšie.
debata

Krajšia pokožka

Teplá voda póry otvára, studená ich však uzatvára, čím zabraňuje prenikaniu drobných častíc nečistôt, ktoré spôsobujú na pokožke problémy. Mastnej pleti dodá sviežejší a zdravší nádych, pretože práve rozšírené póry spôsobujú jej menej zdravý vzhľad. Výsledkom pravidelného sprchovania v studenej vode je potom žiarivejší,mladší a sviežejší vzhľad pokožky.

Viac energie

Ak patríte k ľuďom, ktorí sa ráno dokážu rozhýbať len veľmi pomaly, studená sprcha je tou najlepšou voľbou. Studená voda steká na telo, zvyšuje pulz a má na organizmus podobný účinok ako kofeínový „doping“. Po pár minútach pod studenou rannou sprchou sa aj tí najviac unavení cítia „živí“ a energickí a sviežosť im vydrží počas celého dopoludnia.

Lepší imunitný systém

Chladná sprcha podporuje imunitný systém. Otužuje telo a pomáha mu odolávať proti nástrahám pri zmene počasia, kedy je organizmus náchylnejší na rôzne vírusové či iné ochorenia. Keď studená voda dopadá na pokožku, telo pomocou protiopatrení kompenzuje stratu tepla. Vedci sa domnievajú, že to stimuluje produkciu bielych krviniek, ktoré následne ničia patogény v tele.

Dobrá nálada

Studená voda „rozpúšťa“ stres a zmierňuje depresiu stimuláciou mozgu, keďže pôsobí podobne ako adrenalínová pumpa. Okrem toho má človek v dôsledku zvýšeného prietoku krvi súčasne vyššiu potrebu kyslíka a musí výdatnejšie dýchať. Tento príjem kyslíka následne zmierňuje príznaky únavy aj stresu.

Vyššia schopnosť koncentrácie

Ako už v článku odznelo, studená voda pôsobí ako adrenalínová pumpa. Vďaka tomu sa zvyšuje aj pozornosť, čím sa zlepšuje aj predlžuje čas sústredenia sa. Keď pracujete z domu a cítite, ako vám ubúdajú sily, čo vás oberá aj o schopnosť koncentrácie, rýchlo zamierte pod studenú sprchu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #sprcha #studená sprcha

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...