Vyskúšať údajne zázračné potraviny?! Neváhajú, potom mnohí ľutujú

Hovorí sa, že ste to, čo jete. A mnoho Američanov je ochotných zaradiť do jedálnička potraviny, o ktorých dúfajú, že priaznivo zmenia ich zdravie a odrazia sa na ich kráse, napísal spravodajský server The New York Post.

12.08.2019 12:00
ocot - jablčný ocot Foto:
Jablčný ocot sa objavil v zozname tiež.
debata

Od pochúťok s pridaným kanabidiolem – aktívnou zložkou konope – cez kombuchu až po aktívne uhlie; podľa nového prieskumu prepadli traja z piatich opýtaných Američanov niektorému zo „zaručených“ stravovacích trendov v nádeji, že im prinesú zázračnú transformáciu.

Na špičke zoznamu potravín, ktoré respondenti vyskúšali, je jablkový ocot či nápoje z neho, nasledovaný ovseným „mliekom“ a pomarančovým vínom. Viac ako polovica opýtaných Američanov tiež pripustila, že v snahe vylepšiť svoje zdravie vyskúšali nápoje obohatené hormónom melatonín či laboratórne pestované proteíny.

Prieskum, ktorý uskutočnila spoločnosť OnePoll v spolupráci s Crispy Green, skúmal stravovacie návyky dvoch tisícoviek Američanov a zistil, že nie vždy prinesie pohrávanie sa s potravinovými trendmi žiaduci výsledok.

Len dvaja z piatich opýtaných uviedli, že sú spokojní s výsledkom svojho výletu do sveta trendy potravín. Každý štvrtý účastník prieskumu priznal, že niektorú z módnych potravín vyskúšal len preto, aby mohol hovoriť, že to skúsil. A priemerný respondent si skutočne vychutnal len tretinu z novo vyskúšaných vecí.

Tým, ktorí sa rozhodli niektorý z nových trendov vyskúšať, sa nevyhýbali ani nepríjemné následky – 42 percent skončilo s podráždeným žalúdkom, ďalšie bežné reakcie zahŕňali nevoľnosť (30 percent) a vyrážky (23 percent).

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #zdravie #test #jedlo #Američania #kombucha

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...