Päť možných dôvodov, prečo sa po tele tvoria modriny

Je veľa žien, ktoré strávia veľa času zisťovaním, odkiaľ pochádzajú a prečo sa im po tele tvoria modriny.

12.08.2019 09:30
leto, telo, úsmev, pláž, klobúk, slnko Foto:
Možno len trávite priveľa času na slnku...
debata

V skutočnosti však tvorba hematómov nemá nič spoločné s pohlavím, sú to len malé poškodenia tkaniva. To umožňuje, aby krv pretekala z ciev do kože, čo spôsobuje, že pokožka sa zvonka vizuálne sfarbuje. V skutočnosti je u niektorých ľudí väčšia pravdepodobnosť výskytu modrín ako u iných. Môže to mať rôzne dôvody.

Jednoducho ste stará

Starnutím sa stenčuje aj tkanivo okolo krvných ciev, čo uľahčuje poškodenie. Okrem toho je naša pokožka stále slabšia a menej elastická – tým sa podporuje tvorba modrín.

Užívate lieky

Niektoré lieky napádajú našu pokožku, oslabujú ju a stenčujú. Takže ak užívate lieky, ktoré obsahujú kortizón, môže to byť dôvod vzniku vašich záhadných modrín.

Máte málo vitamínov

Najmä vitamín C a D sú dôležité pre krvné cievy a pokožku. Niet divu, že nedostatok vitamínov môže viesť k rýchlejšiemu vzniku modrín.

Je za tým choroba

V zriedkavých prípadoch môžu modriny naznačovať poruchu zrážania krvi. Ak sa krv nezráža normálne, môžu dokonca už malé, sotva viditeľné zranenia spôsobiť tmavé modré fľaky.

Trávite veľa času na slnku

Proces starnutia so sebou prináša viac modrín, takže všetky zvyky, ktoré urýchľujú starnutie pokožky, podporujú aj vytváranie hematómov. Reč je o opaľovaní, fajčení a konzumácii alkoholu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slnko #alkohol #vitamín C #modriny #kortizón #hematóm

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...