Poradí si s bolesťami hlavy aj brucha. Mäta je všeliek!

Leto je tu, naliehavo potrebujeme osvieženie. Či už vo fľaši s vodou alebo k rybe pri grilovačke, mäta sa postará o schladenie. Okrem toho je úžasná pri bolestiach hlavy, brucha a rôznych iných problémov.

22.07.2019 12:00
Mäta Foto:
Mäta je charaketristická najmä svojou omamnou vôňou.
debata

Žuvačky a zubné pasty neobsahujú výťažky mäty bezdôvodne, bylina totiž bojuje dokonca aj s nepríjemným cesnakovým zápachom. Napadlo vám niekedy len tak požuť mätové lístky? Skúste, ihneď vaše ústa zaplaví sviežosť.

Trávenie

Kto by ten pocit nepoznal? Po návšteve reštaurácie sú nám nohavice priúzke, brucho bolí, ťažko sa nám dýcha. A v takomto stave máme ísť spať… Dobrá rada pre vás: Predtým, ako sa budete celú noc prevaľovať v posteli a nebudete môcť zaspať, vypite teplú šálku vody s mätou. Tento nápoj stimuluje trávenie a zmierňuje bolesti žalúdka.

Bolesti hlavy

Zabudnite na všetky „overené“ nápoje, ktoré zmierňujú príznaky opice, o ktorých ste doteraz počuli. Esenciálny olej z mäty má upokojujúci účinok, zmierňuje bolesť a podporuje koncentráciu. Stačí pár kvapiek do teplej misky s vodou a vdychovať výpary.

Kurkuma, zázvor, citrón

Zoznam liečivých potravín je dlhý. Avšak žiaden z nich nemožno tak úžasne zapasovať do bežného života ako práve mätu. Je jedno, či nápoj, polievka alebo šalát, všetko chutí vďaka mätovým lístkom čerstvejšie.

Vydrží dlhšie

Chcete, aby vám mätové lístky vydržali dlhšie čerstvé? Jednoducho ich zaviňte do kuchynskej rolky a uložte do chladničky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trávenie #bolesť hlavy #bolesť brucha #mäta

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...