Ako sa na poslednú chvíľu zhadzujú kilogramy?

Letná dovolenka klope na dvere a stále ste sa nedopracovali k štíhlej línii. Existuje zopár šikovných trikov, vďaka ktorým sa dokážeme v krátkej dobe zbaviť aspoň niekoľkých kilogramov nadbytočného tuku.

14.07.2019 16:00
žena, dieta, chudnutie, stravovanie Foto:
Ako si poradiť s tukovými vankúšikmi pred odchodom na dovolenku?
debata

Zmeňte raňajky, z tela odídu kilá

Základ pre zhodenie kilogramov na bruchu, stehnách či bokoch je v zmene stravovacieho režimu. Ak chcete byť úspešní a dopriať si v lete štíhlejšiu postavu, narušte svoju každodennú rutinu. Pokiaľ si zvyknete pochutnávať na začiatku dňa na takzvaných zdravých raňajkových cereáliách, zbystrite pozornosť. Obsahujú príliš veľa rafinovaného cukru a stužených rastlinných tukov, ktoré zvyšujú hladinu cukru v krvi a zavodňujú organizmus. Výsledkom toho sú plnšie tvary.

Spomínanú rutinu prerušte počas letných dní konzumáciou neochutených ovsených vločiek, ktoré skombinujte s chia alebo ľanovými semienkami. Tieto potraviny patria k rýchlo stráviteľným jedlám, ktoré neobsahujú nadbytok spracovaného cukru, ale komplexné sacharidy. Tie sa uvoľňujú do tela postupne a majú za následok zníženie pocitov vlčieho hladu. Výbornou voľbou okrem sladkých raňajok sú tiež vajíčka, ktoré sa pýšia vysokým obsahom bielkovín, omega-3 mastných kyselín a cholínu. Podľa nedávnej štúdie ľudia, ktorí jedli vajcia na raňajky si zachovali pocit zasýtenia na najbližšie tri hodiny.

Spanie v chlade pomáha pri chudnutí

Ku chudnutiu pomôže aj klimatizácia. V letnom počasí príde vhod, ale rovnako sa môže postarať aj o rýchle chudnutie. Pokiaľ spíme denne sedem až osem hodín, máme vyššiu pravdepodobnosť udržania si stabilnej hmotnosti vďaka naštartovanému metabolizmu.

Ukázalo sa však, že chudnúť pomáha aj odpočívanie v chladnejších podmienkach. Nastavenie klimatizácie na nižšie teploty pomáha stimulovať metabolizmus. Zo štúdie uverejnenej v časopise Diabetes vyplýva, že ľudia, ktorí spali vo vychladenej spálni po dobu jedného mesiaca spálili dvakrát viac telesného tuku, ako za normálnych teplotných podmienok.

Joga spáli viac kalórií

Výskumy naznačujú, že aj tréning v horúcom prostredí sa dokáže pozitívne podpísať pod rýchle chudnutie. Cvičenie jogy v horúčavách údajne pomáha potláčať chuť do jedla. Britská štúdia potvrdila, že muži, ktorí cvičili v teplom prostredí mali tendenciu jesť menej oproti pánom, ktorí cvičili v chladnom prostredí. Zaujímavý je ešte jeden výsledok výskumu. Muži, ktorí cvičili jogu pri nízkych teplotách mali naopak zvýšenú túžbu po jedle. Celkovo teda športovci v teplejšom prostredí spotrebovali o 12 % viac kalórií.

S tukom si poradí aj korenie

V lete si doprajte na rýchlejšie vypotenie nadbytočnej vody a spálenie tuku dostatočné množstvo pálivých korenín. Soľ, ktorá viaže vodu, nahraďte kajenským korením, chilli papričkami, ktoré sa pýšia vysokým obsahom látky zvanej kapsaicín.

Výskumy preukázali, že kapsaicín zvyšuje metabolizmus. Podľa ďalšej, kanadskej štúdie, konzumácia ostrých jedál obsahujúcich spomínanú látku znížila množstvo spotrebovaných kalórií v nasledujúcom jedle až o 200 kcal. Pokiaľ kapsaicín nie je pre vás skvelou voľbou, na rýchle spaľovanie tukov vyskúšajte škoricu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #leto #chudnutie #Telo #plavky #ako na to

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...