Všeliek konopný olej! Pomôže aj pri menštruačných bolestiach

To, ako sa cíti žena počas menštruácie, nie je žiadnym tajomstvom. Je jej skrátka nanič, má zlú náladu a aj na dobre mienený vtip reaguje podráždene.

11.07.2019 14:20
konopný olej Foto:
Vedci zistili, že konopný olej má dokázateľný vplyv na receptory bolesti našich zmyslových nervových buniek.
debata

Domáce prostriedky, ktoré proti tejto nepohode zaberajú, sú známe: napríklad priložiť na brucho teplý čerešňový vankúš ohriaty v mikrovlnnej rúre. Hneď, ako čerešňové kôstky vychladnú, treba ich znova zahriať. Podobne účinkuje aj teplý termofor. A čo ďalej, ak sa chceme vyhnúť tabletke?

Ako pomôže konopný olej

Vedci zistili, že konopný olej má dokázateľný vplyv na receptory bolesti našich zmyslových nervových buniek. Na základe tohto poznatku zmierňuje vnímanie našich stimulov, vyvolávajúcich bolesť. Čo to znamená pre našu menštruačnú bolesť? Intenzita bolesti brucha, chrbta a hlavy, ktoré sa spájajú s menštruáciou, sú tlmené a preto už nie sú vnímané ako silné.

Ako ho aplikovať?

Existujú dve rôzne možnosti, ako dostať konopný olej do tela či na telo.

1.

Nakvapkajte si pár kvapiek oleja na alebo pod jazyk. Nezľaknite sa – má horkú a orieškovú konzistenciu. Touto alternatívou sa stimulujú telesní poslovia a docielime tým pozitívny účinok nášho nervového systému. Bolesť sa zmierni a tým pádom sa zlepší aj kvalita spánku.

2.

Druhou možnosťou je nakvapkať si pár kvapiek priamo na tampón a priložiť na miesto, ktoré nás trápi. Ak sa vám zapáčila táto možnosť, radšej ju najprv prediskutujte s gynekológom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spánok #konopný olej #menštruačná bolesť #nervový systém

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...