Štyri tipy, ako prežije opaľovací krém do ďalšieho leta

Svoj nový opaľovací krém nemusíte po lete vyhodiť. S týmito štyrmi tipmi vydrží ešte aspoň rok.

09.07.2019 12:00
opaľovanie, slnenie, opaľovací krém Foto:
Fľaše a tuby musia byť vždy poriadne uzavreté. Kyslík mení zložky kozmetiky rýchlejšie ako chceme.
debata

Je to zrejme otázka, ktorú si kladieme každé leto: Môžeme ešte použiť opaľovací krém, ktorý sme si kúpili minulé leto? Koniec koncov, málokto spotrebuje v lete celú fľašku. Odpoveď je v podstate áno. Ak sa farba a konzistencia nezmenili, mal by poskytnúť dostatočnú ochranu. Ak však nevonia príjemne a má čudnú aj farbu – radšej nech skončí v koši a kúpte nový. Ak chcete svoj opaľovací krém použiť aj budúce leto, mali by ste zvážiť niekoľko jednoduchých trikov.

Skladujte ho bez baktérií

Je známe, že baktérie znižujú životnosť opaľovacieho krému. Mali by ste preto dbať na to, aby bol otvor krému pred zatvorením čistý od piesku, zeme a iných drobných nečistôt. Najlepšie je utrieť ho po použití čistým uterákom.

Neskladujte ho v teple

Životnosť krému výrazne znižuje aj horúčava, preto ho podľa možnosti skladujte v chlade. Najlepšie je vložiť ho do chladiacej tašky medzi nápoje, alebo ho aspoň počas pobytu na kúpalisku držať celý deň v tieni.

V zime do pivnice alebo do chladničky

Je všeobecne známe, že chladné a tmavé skladovanie predlžuje životnosť akejkoľvek kozmetiky. Platí to aj pre opaľovacie krémy. Preto sa oplatí „pichnúť“ ho v zime do chladničky alebo aspoň odložiť do chladnej pivnice.

Zatvorte tubu

Fľaše a tuby musia byť vždy poriadne uzavreté. Kyslík mení zložky kozmetiky rýchlejšie ako chceme. S týmito tipmi vydrží váš krém aj niekoľko rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #horúčava #kyslík #chlad #baktérie #opaľovací krém #tieň

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...