Potrebujete životabudič? Káva by nemala byť vašou jedinou voľbou

Keď na vás padá únava, okamžite siahnete po káve? Skúste to zmeniť, tu sú tipy.

03.07.2019 17:00
matcha Foto:
Silný antioxidant aj silný životabudič.
debata

Kurkuma

Do zlata sfarbené korenie, ktoré sa získava z hľuzy kurkumy, je skutočným dodávateľom energie pre naše telo. Ak žltý prášok skombinujete napríklad so zázvorom a pridáte ho do vody, dokáže nás takýto nápoj nabudiť a do nášho tela pumpuje dôležité vitamíny a látky, ktoré nás udržiavajú v stave plnom energie. Zvlášť účinná je kurkuma ráno, kedy dokáže pohár čistej vody so štipkou kurkumy prebudiť naše telo takmer okamžite.

Citrusové plody

Citrusové plody majú na naše telo povzbudzujúci účinok, o čo sa stará predovšetkým výrazné množstvo vitamínu C. Ten je dôležitou látkou aj pre náš imunitný systém – „céčko“ stimuluje produkciu hormónov, ktoré sú dôležité pre dobré fungovanie metabolizmu ale aj lepšiu koncentráciu. Fungovanie nášho tela je vďaka citrusom posilnené a my sa cítime vďaka šťave z citrusov viac „nabudení“. Určite nešliapnete vedľa, ak namiesto kávy telu počas dňa doprajete šťavu z citrusov zmiešanú s čistou vodou.

Matcha čaj

Okrem toho, že zelený čaj matcha je plný antioxidantov, vďaka čomu telo ľahšie bojuje napríklad so škodlivými látkami z vonkajšieho prostredia, dokáže náš organizmus aj „nabudiť“. Niet sa čomu čudovať, čaj matcha pili aj japonskí samuraji skôr, ako sa pustili do tréningu. Práve pre jeho pozitívne účinky na vnútornú energiu dokázali počas tréningu zo seba dostať maximum. A hoci s nikým nebojujete, účinok tohto čaju sa podpíše aj pod vašu výkonnosť a vytrvalosť – jeho účinok dokáže pretrvať až 6 hodín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #káva #kurkuma #citrus #životabudič

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...