Zapálené ušné dierky? 5 prostriedkov, ktoré skutočne zaberú!

Pália, sú opuchnuté, červené a nevyzerajú lákavo. Toto je päť prostriedkov, ktoré prinesú ušiam úľavu.

28.06.2019 14:30
ucho, bolesť ucha Foto:
Pravidelným užívaním vitamínu C sa môžu zapálené ušné dierky ľahšie hojiť.
debata

Po prvých nepríjemných pocitoch brnenia vo väčšine prípadov nebude dlho trvať, kým bude ušný lalok horúci a jeho farba sa zmení na červenú. Najčastejšími príčinami zapálených ušných dierok sú baktérie, alergia na nikel, zlá starostlivosť alebo príliš ťažké náušnice.

5 prostriedkov, ktoré skutočne zaberú:

Kamilkový kúpeľ:
Harmanček je známy svojím antibakteriálnym účinkom a tlmením bolesti. Uvarte si kamilkový čaj, nechajte ho vychladnúť a vlažný si ho pomocou tampóna nanášajte na ušný lalok. Viackrát denne zopakujte. Dôležité je, aby nebol čaj príliš horúci a lalok bol ošetrený z oboch strán. V lekárni dostať aj harmančekovú tinktúru, ktorá je pre túto procedúru ideálna.

Antiseptikum
Piercingový sprej, ktorý sa nazýva aj antiseptikum, nastriekajte na postihnuté miesta, podporí hojenie.

Vitamín C a zinková masť
Oba primárne posilňujú obranyschopnosť organizmu. Pravidelným užívaním vitamínu C sa môžu zapálené ušné dierky ľahšie hojiť. Zinková masť má protizápalový účinok a poskytuje krátkodobú úľavu od bolesti. Pozor, nanášajte len tenký film. Ďalšou možnosťou môže byť kombinácia tabliet vitamínu C so zinkom – dva v jednom.

Olej z čajovníka austrálskeho
Dezinfekcia a upokojenie v jednom. Aj olej z čajovníka austrálskeho dostať v lekárni. Naneste na vatovú tyčinku alebo tampón a priložte na postihnuté miesto, viackrát zopakujte.

Levanduľový olej
Podobne ako olej z čajovníka austrálskeho, aj levanduľový olej pôsobí upokojujúco a dezinfekčne. Všetky typy ušných, nosných a krčných infekcií možno liečiť antibakteriálnym a protizápalovým účinkom levanduľového oleja. Nakvapkajte trochu z oleja na vatový tampón či tyčinku a niekoľkokrát denne jemne potrite postihnuté miesto.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vitamín C #baktérie #harmanček #náušnice #ušný lalok #nikel

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...