Snažíte sa chudnúť? Tak si to večer nepokazte

Držať diétu môže byť naozaj náročné. Mnoho nástrah na nás číha najmä večer.

23.06.2019 11:00
víno, večera, diéta, žena Foto:
Víno pred televízorom?
debata

Koláč tesne pred spaním? Chyba

Je vám jasné, že tento krok je úplne mimo vášho nastavenia, ale neodolali ste. Či ste už boli na návšteve u susedov alebo ste si lahodný koláčik dopriali doma, výsledok je ten istý – zbytočné kalórie, ktorých sa len tak nezbavíte. Telo totiž po skonzumovaní sacharidovej bomby začne vylučovať inzulín, čo má za následok aj nepríjemné ukladanie tukových zásob počas noci. O tom, že po skonzumovaní koláča sa hladina cukru v krvi výrazne vychýli, čo nemá pozitívny vplyv ani na pokojný spánok, ani nehovoriac.

Prázdny tanier

Počas dňa ste zhrešili a tak sa teraz vytrestáte – pôjdete do postele bez večere. Čo vám hrozí? Môžete sa uprostred noci prebudiť s pocitom vlčieho hladu a urobiť okamžitý nájazd na chladničku. Alebo sa môžete celú noc nepokojne prevaľovať z boka na bok, lebo s prázdnym žalúdkom sa pokojne nezaspáva a ráno do seba v zlej nálade „naládujete“ všetko, čo nájdete v chladničke. Pri takomto nepravidelnom režime si telo, samozrejme, radšej vytvorí zásoby tuku, lebo počas noci hladovať nechce.

Vínko či dve v obývačke

Stal sa pohár vína pred televízorom už vaším rituálom? Ak si strážite hmotnosť, musíte sa ho zbaviť. Ide o prázdne kalórie, v jednom pohári och môžeme prijať až 70 kcal, pri sekte je to ešte o 10 viac. Vďaka vysokému glykemickému indexu vyvolávajú poháriky vína vlčí hlad, ktorý nás núti siahnuť najmä po tukmi nabitých pochúťkach ako sú čipsy či hranolky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #víno #chudnutie #kalórie #tuky

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...