Ste viac v strese, ako si myslíte! Toto je 7 príznakov

Aj vás fascinuje, čoho všetkého je naše telo schopné? Prežiť neskutočné bolesti pri pôrode, zahojiť rany a denne produkovať milióny nových buniek. Okrem toho tiež presne vie, kedy sme prepracovaní a vystresovaní.

26.06.2019 09:00
čas, práca, stres, vyčerpanosť, workoholizmus Foto:
Ak vás celý deň bolí hlava, môže to byť vyvolané stresom. Bolesť hlavy sa totiž vyskytuje častejšie, keď sme v strese.
debata

Bolesti hlavy neutíchajú

Ak vás celý deň bolí hlava, môže to byť vyvolané stresom alebo migrénou. Vyskytujú sa totiž častejšie, keď sme v strese. Zabojovať proti nim môžete len tým, že zredukujete stres na minimum. Ak však začnete vidieť dvojmo a pridruží sa k tomu aj zvýšená teplota, ihneď vyhľadajte lekára.

Žalúdočné alebo črevné problémy

Črevo je často prvým miestom, kde sa vyskytujú príznaky stresu či nepokoja. Mozog má priamy efekt na žalúdok a vnútornosti. Stres môže tak ovládať produkciu žalúdočnej kyseliny. Výsledkom je gastritída, nadúvanie alebo nevoľnosť.

Stále ste smädná

Keď ste pod stresom, môže pomôcť zvýšený príjem tekutín. V prípade dehydratácie stúpa hladina kortizolu v tele.

Čudné sny a zlý spánok

Stres ovplyvňuje kvalitu spánku, môže viesť až k nočným morám. Stresový hormón kortizol nás udržiava čulých a je pre nás ťažké upokojiť sa.

Nadmerné potenie

Všetci sa potíme, ale potenie zo stresu sa produkuje v apokrinných žľazách. Tu nepomôže ani deodorant, treba sa pozrieť problému na koreň. Medzi účinné nástroje, ako odbúrať stres, patrí šport, meditácia či terapia.

Vypadávanie vlasov

Nachádzate na svojej kefe stále viac vlasov? Môže to byť príznak stresu. Vypadávanie vlasov však nemusí pretrvávať, pomôže, ak odbúrate stres!

Žiadna radosť

Činnosti, ktoré ste v minulosti milovali, vám odrazu nespôsobujú žiadnu radosť? Nebaví vás šport, prestali ste sa stretávať s priateľmi, nerada dokonca vychádzate z domu? V takomto prípade môžeme hovoriť už o depresii. Ako potvrdili početné štúdie, depresia je úzko prepojená s dlhodobým stresom. Stresové hormóny môžu tlmiť naše hormóny šťastia a upierať nám šťastie. Ak sa cítite zle, nehanbite sa poprosiť o pomoc – odborníka, priateľov a rodinu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smäd #depresia #stres #radosť #migréna #črevo #kortizol

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...