Už prestaňte veriť poverám o chudnutí! Držte sa faktov

Čo sa vlastne skrýva za "jo-jo efektom“, čo sa deje s telom v režime hladovania či ako funguje proces zadržiavania vody v organizme?

10.06.2019 11:00
žena, dieta, chudnutie, stravovanie Foto:
Opäť diétujete? S akým úspechom?
debata

Kniha nemeckej lekárky a psychoterapeutky Nadji Hermannovej s názvom Ako prekonať klamstvá o chudnutí na základe odborných faktov, ale laicky prístupným spôsobom vyvracia najčastejšie zaužívané mýty o chudnutí. Tie sa pre mnohých ľudí stali brzdou v ich úsilí o úspešnú a dlhodobú redukciu hmotnosti.

Ako prekonať klamstvá o chudnutí

Dr. Nadja Hermann vysvetľuje príčiny obezity i to, prečo tak často a opakovane diéty zlyhávajú. Autorka, ktorá je erudovaným odborníkom v oblasti výživy, nie je len teoretickým poradcom. Má praktické skúsenosti s vlastnou obezitou, keďže sama zápasila s hmotnosťou 150 kg. Napokon sa jej vcelku jednoduchým spôsobom podarilo schudnúť na želaných 65 kg a túto hmotnosť si naďalej úspešne udržiava.

Jedným zo zámerov knihy Ako prekonať klamstvá o chudnutí je poukázať na výhovorky, mýty a nepravdy, ktoré ľudí v súvislosti s chudnutím sprevádzajú, a vyvrátiť ich natoľko, aby účinnému znižovaniu hmotnosti už nestáli v ceste nijaké mentálne prekážky. V knihe sa okrem iného čitateľ dozvie, čo sa vlastne skrýva za "jo-jo efektom“, čo sa deje s telom v režime hladovania, ako funguje proces zadržiavania vody v organizme, či má zmysel počítať kalórie alebo či je mierna nadváha zdravšia ako tzv. normálna hmotnosť. Množstvo staronových informácií podáva autorka inovatívnym spôsobom, takže sa čitateľovi otvára úplne nová perspektíva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #kalórie #Ako prekonať klamstvá o chudnutí

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...