Rage joga je super! Môžete kričať, aj piť pivo

Sviečky, meditácie a do toho relaxačná, pokojná hudba... Ak vás "normálna" joga už trochu nudí, rage joga, pri ktorej sa môžete hnevať, bude pre vás možno to pravé orechové. A môžete aj nadávať, piť a počúvať heavy metal...

27.05.2019 11:00
muž, žena, hádka, krik, zlo Foto:
Hnev a zloba... Najnovšie si ich môžete vykričať aj na joge.
debata

Nájsť svoj stred

Joga by vám mala pomôcť nájsť svoj vlastný stred. Lenže to sa dá aj bez namasté, óm, meditácií a vonných tyčiniek. Reč je o tzv. rage joge, ktorá je absolútnou novinkou. Je založená na úplne novom prístupe a hľadá relaxáciu pomocou výkrikov, povolené sú aj výbuchy hnevu, studené pivo a heavy metalová hudba.

Čo je cieľom?

Tento trend pochádza z Kanady a má pomôcť posilniť sebaistotu, skutočne sa uvoľniť a naučiť odolnosti. V princípe je tento druh jogy ekvivalentom toho, keď si doma naplno pustíme hudbu a odviazane na ňu tancujeme.

Pomalšia klasika

Odhliadnuc od toho sa rage joga orientuje na tradičné jogové pozície. Pohyby pochádzajú najmä z vinyasa jogy, vykonávajú sa však o čosi pomalšie. Vďaka pohybu, dýchaniu a hudbe sa stávate jedným – a do toho si navyše môžete vykričať svoj hnev.

Uvoľnená atmosféra

Ak jogu neberiete tak „vážne“ a chcete len uvoľniť napätie, je pre vás rage joga tou správnou voľbou. Preklínanie môže totiž podľa štúdií skutočne pôsobiť terapeuticky a je zdravé. Keďže atmosféra je tu uvoľnená, začiatočníci sa rýchlo zbavia strachu z náročných jogových pozícií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #napätie #hnev #relaxácia #sebaistota #heavy metal #rage joga

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...