Kedy počas dňa nanášať deodorant, aby dlho vydržal?

Používate deodoranty, ktoré sľubujú, že dlho vydržia, no u vás to nikdy nefunguje? Pravdepodobne je to spôsobené aplikáciou v nesprávny čas!

23.05.2019 11:00
antiperspiranty - potenie Foto:
Deodorant je určený na zníženie produkcie potu a na ovplyvnenie jeho zápachu.
debata

Svet deodorantov je nám dobre známy. 24 hodín bez potu, fľakov a zápachu a najlepšie bez hliníka! Kto sa však naozaj potí „ako myš“, pozná realitu, žiaľ, úplne inak. Predovšetkým deodoranty bez hliníka nemôžu odolávať tlaku potu a musíme ich nanášať viackrát. Ani antiperspiranty nemôžu dodržať svoj sľub. Ale čo hovoríte na to, že nezáleží na tom, aký máte produkt, ale dôležitý je čas aplikácie?

Ako fungujú deodoranty?

Deodorant je určený na zníženie produkcie potu a na ovplyvnenie jeho zápachu. Tieto dva ciele sledujú rôzne deodoranty s rôznou hmotnosťou. „Ľahké“ deodoranty sa zameriavajú na maskovanie zápachu sviežou vôňou. Antiperspiranty chcú masívne znížiť produkciu potu zúžením potných žliaz. Na trhu sa objavuje stále viac deodorantov bez hliníka, ukazuje sa, že sa vďaka ním menej potíme. Keďže viaceré vedecké štúdie zistili prepojenie medzi hliníkom v deodorante a rakovinou prsníka, našťastie, táto zložka už dávno nie je „in“.

Aby účinkoval dlhšie

Za normálnych okolností nanášame deodorant skoro ráno, keď sa chystáme do práce. A tu je kameň úrazu. Pretože ako každý produkt, ktorý má preniknúť do pokožky, potrebuje čas, aby sa to stalo. Pri antiperspirantoch sú zúžené potné žľazy, takže sa potíme menej. Možno si však predstaviť, že sa tak nedeje bezprostredne po aplikácii.

Večer pred spaním

Preto treba antiperspirant aplikovať večer pred spaním. Počas spánku sa telesná teplota znižuje, je nižšia ako počas dňa. Aktívne zložky, ktoré znižujú produkciu potu, sú lepšie absorbované žľazami, keď sú v režime pokoja. A keď sa ráno zobudíme, účinok sa môže naplno rozvinúť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zápach #spánok #hliník #potenie #deodorant #telesná teplota

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...