Intuícia namiesto diéty: Jedzte ako dieťa a ľahšie schudnete

Kto chce schudnúť, nemusí bezpodmienečne počítať kalórie. Namiesto toho sa možno orientovať na stravovacie návyky detí a prekvapivo tým štýlom ľahko schudnúť.

20.05.2019 11:00
jedlo, zemiaky, zemiaková kaša, rodina, dieťa,... Foto:
Deti, na rozdiel od dospelých, vedia, kedy majú dosť...
debata

K nadváhe sa dopracujeme najľahšie zlými stravovacími návykmi. Ako teraz zistila jedna rakúska štúdia, aby sme schudli bez jojo-efektu, mali by sme jesť ako deti.

Samozrejme, nie je tým myslené to, že treba do taniera búchať, pod stolom kopať nohami a „rozbrblať“ jedlo, ale viac počúvať svoje telo, deti sa totiž správajú oveľa intuitívnejšie. Jedia, len keď sú hladné a prestanú jesť, keď sú nasýtené. Na rozdiel od dospelých, ktorí jedia aj z frustrácie, zo stresu či z dlhej chvíle, počúvajú signály svojho tela.

Pozornosť a dôsledné žuvanie môže byť teda dôležitým, a predovšetkým veľmi jednoduchým príspevkom, ako zabrániť nárastu telesnej hmotnosti prostredníctvom emocionálnych stravovacích návykov. Účastníci štúdie, ktorí pomaly a dôkladne prežúvali, schudli bez toho, aby počítali kalórie, alebo jedli potraviny, na ktoré neboli zvyknutí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #nadváha #hlad #intuícia #jojo efekt #frustrácia

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...