Prečo si dávať pozor...? Toto všetko s vašou pleťou urobí alkohol!

Hovorí sa o tom dookola, no mnohí akoby sme si to nechceli uvedomiť. Okrem toho, že alkohol neprospieva nášmu telu, nie je žiadnym kamarátom ani s peknou pokožkou. Viete, čo všetko spôsobuje?

10.05.2019 13:00
víno, alkohol, antioxidanty Foto:
Pravidelné popíjanie sa skôr či neskôr na pleti prejaví.
debata

Dehydratácia je pravdepodobne najväčším problémom. Alkoholické nápoje odvodňujú a z tela sa stráca voda. Dehydratovaná pokožka má tendenciu k intenzívnejšiemu prieniku voľných radikálov z vonkajšieho prostredia. Koža pôsobí unavene, môže sa javiť podráždene, pretože je začervená. Zvýšené je aj riziko tvorby akné a nepekných vyrážok.

Súčasťou dehydratovanej pleti tváre sú aj tmavé kruhy pod očami a akoby opuchnutejší vzhľad. Dôvodom však nie je to, že by voda v tele zostávala, ale že je narušený proces cirkulácie v pokožke. Výsledný dojem nie je vizuálne príťažlivý.

Problematický je aj vysoký obsah cukru. Práve pre prítomnosť cukrov sa totiž často na pokožke zintenzívňuje vznik vrások. Cukor spôsobuje v tele zápalové procesy, narúša tvorbu kolagénu a celkovo cyklus bunkovej obnovy. Ak sa popíjanie stane pravidelným, výsledkom môžu byť opakované zápalové procesy a následne je koža začervenaná a objavujú sa na nej drobné viditeľné žilky. Problémom je tiež strata elasticity.

Samozrejme, raz za čas si dopriať pohár vína alebo napríklad chladený koktejl nemusí byť na škodu. Dajte si však pozor na pravidelné popíjanie a kontrolujte množstvo, ktoré vaše telo prijíma. Ak pijete alkohol najmä počas akcií, ktoré trvajú dlho do noci, jeho následkom sa nevyhnete. Aj preto si podobné situácie doprajte naozaj len sporadicky.

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #zdravie #Telo #životospráva

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...