Aby vás nenadúvalo: Jedzte pomaly, prežúvajte a veľa pite

Hoci sa to nezdá, nadúvanie je skutočne prirodzené - pozná ho každý z nás, často s ním bojujeme.

05.05.2019 08:00
Ľudské brucho skrýva mnoho tajomstiev. Foto: ,
Neuškodí, keď si po jedle doprajete krátku prechádzku, črevo sa vám poďakuje.
debata

Ak sa však vyskytuje príliš často a dá sa sotva ovládať, je to veľmi nepríjemné – nielen pre nos a uši. Dôvody zvýšeného nadúvania môžu byť rôznorodé.

Príčiny nadúvania:

jedenie a pitie a tráviace problémy v dôsledku príjmu potravy
Mastné, veľmi bohaté jedlá
Príliš veľa surovej stravy a ovocia
Príliš málo pohybu
Sýtené nápoje
Príliš veľa alkoholu, nikotínu a kofeínu

Čo jesť a ako jesť

Preto nie je dôležité len to, ako jedlo pripravíme, ale aj to, ako ho jeme. Vo všeobecnosti telo ľahšie trávi, keď je jedlo varené, obsahuje málo tuku a jeme ho pomaly, poctivo prežúvame a veľa pijeme. Neuškodí, keď si po jedle doprajeme krátku prechádzku, črevo bude vďaka nej lepšie pracovať.

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #alkohol #trávenie #črevo #surová strava #nadúvanie

+ Celý rok pracujete plným nasadením. Načase zabudnúť na stres a relaxovať.
Pracovné výzvy...

+ Nájdete zdroj dobrej nálady, začnete sa viac v spoločnosti usmievať.
Blížiace sa sviatky prinesú nečakané...