Prečo by ste nemali mať pri posteli pohár vody?

Aj vy máte "obľúbený" zvyk postaviť si k posteli pred spaním pohár vody, aby ste ráno pohodlne z postele doplnili svoje rezervy? Prezradíme vám: Nie je to dobrý nápad!

23.04.2019 09:30
voda, pitný režim Foto:
V noci sa vo vode hromadia prachové častice a baktérie.
debata (9)

… lebo v noci sa nedá piť

Piť dostatočne veľa tekutín je veľmi dôležité a najmä zdravé. V ideálnom prípade by sme si mali dopriať pohár vody aj pred spaním – znižujeme tým riziko mŕtvice a srdcového infarktu a bezprostredne po prebudení by sme zas mali svoje rezervy doplniť dvoma pohármi vody. Doplnenie tekutín prebúdza aj naše vnútorné orgány, pretože dlhý čas počas noci sme im nič nedopriali.

Voda sa v noci „pokazí“

Lenže pretože sme leniví či pohodlní, nazvite to, ako chcete, postavíme si každý večer na nočný stolík pohár vody a ráno sa poň len načiahneme. A problém je na svete: Voda, ktorá veľa hodín len tak postáva, bude zlá, čo následne poškodí naše zdravie.

Vajíčka, výkaly a iné hrôzy

V noci sa totiž vo vode hromadia prachové častice a baktérie. Niekedy sa na vodnej hladine v pohári dokonca usádzajú muchy, pričom tam nechávajú vajíčka alebo výkaly. Niet divu, že voda potom chutí skutočne čudne a už nie je dobrá pre naše zdravie.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #voda #pitný režim #spánok #mŕtvica #baktérie #srdcový infarkt

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...