Nuda aj spokojný vzťah nás robia tučnejšími! Musí to byť?

Možno ste už mali možnosť na sebe spozorovať, ako vám trápenie s láskou uberá kilá.

03.04.2019 17:00
žena, jedlo, strava, potraviny Foto:
Po stresujúcom dni chcete večer zjesť úplne všetko?
debata

Pre väčšinu z nás je jedlo to posledné, na čo v náročnom období po rozchode myslíme. A tak chtiac-nechtiac idú kilá dolu. Niekto sa teší aspoň z tohto bonusu po rozchode. Počas ktorých období či pri prežívaní akých emócií sa na nás kilá, naopak, lepia akosi rýchlejšie?

Šťastný a harmonický vzťah

Žiadne trápenie sa, len harmónia! Krásne, čo poviete? Po svojom boku máte konečne muža, ktorý vás miluje a navyše vám opakuje, aká ste preňho krásna. Je celkom prirodzené, že sa necháte „učičíkať“ týmto opojným pocitom spokojnosti. Kto by vtedy myslel na kalórie… Je vám príjemne a tak si doprajete všetko, na čo máte chuť. Spoločne si často vyrazíte do reštaurácie, alebo si niečo skvelé uvaríte doma. K tomu lahodné víno a je to! Kilá idú hore celkom nepozorovane, ešte o čosi rýchlejšie vtedy, ak sa na podobnej spokojne vlne vezie aj váš drahý. Čo takto nájsť si inú spoločnú zábavku – napríklad tenis či posilňovňu?

Osamelé večery

Ste dlhodobo sama a poriadne sa nudíte. Nemáte žiaden špeciálny koníček, ktorý by vás vyhnal von a medzi ľudí a tak nudu zabíjate doma tak, ako sa dá. A najrýchlejšou cestou je pre vás tá, ktorá vedie rovno k vašej chladničke. Na „zabitie“ pocitov osamelosti máte nakúpené zásoby, ktoré si beriete plným priehrštím. O pohári vína či miešanom drinku nehovoriac. To sú všetko kalórie, ktoré prijímate z nudy a vaše telo vám ich veľmi rýchlo ukáže v plnej kráse! Spamätajte sa! Vybehnite von a chladničku neplňte do prasknutia!

Psychické napätie v práci

Neviete zvládať svoje úlohy bez stresu a napätia. V práci do seba nedokážete dostať ani sústo, pretože máte žalúdok ako na vode. Nedokážete „vypnúť“ počas obeda či olovrantu, vďaka stresu hlad ani nepociťujete. Domov prídete ako „uzlíček“ nervov a po chvíli pred televízorom sa ozve celodenný hlad. A s poriadnou nástojčivosťou. Hádžete do seba všetko hlava-nehlava, zapíjate a zajedáte možné s nemožným. A keďže vám okrem pravidelnej stravy chýba aj pohyb, po výkone v kuchyni na vás padne únava a vaše kroky miera pod sprchu a rovno do postele či na pohovku. A ráno tento kolobeh začína pekne odznova.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #obezita #nadváha #stres #trápenie

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...