Diéta „Ploché bruško“ sľubuje úbytok 7 kg

Tridsaťdva dní a tuk z brušných partií je preč. Nový stravovací režim sa zameriava na rýchle zhadzovanie podkožného tuku. Ako funguje?

27.03.2019 11:00
debata

Rýchlo do plaviek

S príchodom teplých dní je na programe dňa chudnutie do plaviek. Každý, kto sa túži rýchlo popasovať s kilogramami nadváhy väčšinou chce, aby nepríjemné kilá odišli najmä z oblasti pásu a brucha. Ploché brucho je sen nejednej ženy, či muža. Dostať sa do tohto štádia však nie je jednoduché. Diéta s názvom „Ploché bruško“ však prichádza s plánom rozdeleným na 32 dní, počas ktorých dochádza k úbytku až siedmich kilogramov na hmotnosti. Problém zdanlivo nenápadného stravovacieho plánu je v tom, že sa pri ňom zvyšuje chuť do jedla. Telo je potrebné zásobiť zdravým jedlom každé štyri hodiny.

VIDEO: Chcete schudnúť? Je to na 80 percent o strave. Nejesť je najväčšia chyba! Pozrite si video.

Video

Pomôže zdravý tuk

Tuk z brucha sa zhadzuje najťažšie. Niekedy zostávajú tieto zásoby takmer nedotknuté aj pri strate väčšej telesnej váhy. Tuk na tejto svalovej partii odoláva rôznym diétam a niekedy ho možno odstrániť až po kozmetickom zákroku zvanom liposukcia. Podľa spomínanej diéty je však možné ubrániť sa chirurgickému zákroku, a to za predpokladu, že sa budú dodržiavať prísne stravovacie návyky. Diéta „Ploché brucho“ sa zameriava prevažne na konzumáciu ovocia, zeleniny, chudého mäsa ako zdroja bielkovín a tuku, ktorý laicky rozdeľujeme na zdravý a nezdravý. V prvej skupine sa jednoznačne nachádzajú omega-3-mastné kyseliny, ktorých zdrojom sú orechy, semená rastlín, olivový olej a mastné ryby ako losos, makrela či sleď. Do druhej skupiny patria nasýtené mastné kyseliny, ktoré sa nachádzajú prevažne v živočíšnych produktoch.

Ako si priškrtiť kalórie

Diéta trvá 32 dní, pričom je rozdelená do dvoch fáz. Prvá sa dodržiava počas štyroch dní a druhá má 28 dní. V prvej fáze sa denný príjem kalórií obmedzuje len na 1200 kcal. Dôležité je tiež vylúčiť zo stravy sodík a sacharidy. Základom tejto časti diéty je zbaviť sa nafúknutého brucha. V nasledujúcej, druhej fáze sa zvyšuje príjem kalórií na 1600 kcal, a povolené sú v nej spomínané potraviny, ako chudé mäso, zelenina, orechy a semená rastlín. Z ovocia sa vynechávajú tie druhy, ktoré spôsobujú nadúvanie a mäso sa konzumuje bez kože. Šetriť sa naopak nemá zdravými tukmi v podobe rastlinných olejov. Výsledkom tohto snaženia má byť úbytok na váhe rovnajúci sa takmer siedmim kilogramom. Nevýhodou tejto diéty je najmä to, že pri dodržaní maximálneho množstva kalórií (1600 kcal) je potrebné konzumovať zdravé jedlo každé štyri hodiny až do večera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #diéty #ploché brucho #podkožný tuk #stravovací plán

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...