Tri možné dôvody, prečo vás bolia prsia

Ak už aj objatie spôsobí bolesť na hrudníku, často je to indikátorom toho, že menštruácia je "za rohom". Ale pozor, bolesť v prsiach sa môže ozvať kedykoľvek počas cyklu. Príčiny svrbenia, ťahania a opuchov môžu byť skutočne rôzne.

25.03.2019 11:00
prsia, zdravie, bolesť Foto:
Príčiny svrbenia, ťahania a opuchov môžu byť rôzne.
debata

Užívanie liekov

Nielen antikoncepcia, ale aj hormonálne prípravky – vrátane liekov na vysoký krvný tlak, proti vypadávaniu vlasov alebo akné spôsobujú hormonálne zmeny, ktoré môžu následne spôsobiť bolesti v prsiach. Zistilo sa, že bolesť v hrudníku je často spojená s užívaním hormonálnych liekov.

Infekcie

Nielen dojčiace mamičky trápia časté infekcie v prsníkovom tkanive, zápal môžu spôsobiť aj vonkajšie rany a spôsobiť tým bolesť. Poranenie bradaviek, napríklad v dôsledku piercingu môže podporiť akumuláciu baktérií. Infekciu rozpoznáme podľa toho, že bolesť sa vyskytuje len v určitých bodoch. Často sa k nej pridružia príznaky chrípky ako je nevoľnosť či zvýšená teplota.

Svalová horúčka

Dôvodom, prečo prsia bolia, môže byť aj nadmerná námaha prsných svalov. Môže to byť spôsobené intenzívnym tréningom, ale tiež použitím nesprávnej podprsenky. Zápalu a svalovej bolesti sa nabudúce môžete vyhnúť tým, že venujete viac pozornosti pravidelným strečingovým cvikom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prsia #bolesť #podprsenka #bradavky #infekčné choroby #svalová horúčka

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...