Zapáchajúca vagína ako vedľajší účinok keto diéty?

Nízkosacharidová, resp. keto diéta je známa ako účinný spôsob, ako rýchlo zhodiť zopár nadbytočných kilogramov.

04.03.2019 09:30
nohavičky, vaginálny zápal Foto:
Zmena pH hodnoty môže byť príčinou vaginálnej infekcie.
debata

Hlavnú úlohu tu hrajú práve sacharidy, treba sa im vyhýbať. A pritom sú nielenže zdravé, ale dokonca pomáhajú aj pri chudnutí – to je však už ale iný príbeh…

Nepríjemné vedľajšie účinky

Ak budete počítať kalórie a priškrtíte ich, jednoznačne schudnete. A je jedno, akú zvolíte diétu. Ako však každá iná, aj nízkosacharidová má svoje nepríjemné vedľajšie účinky. Pri ketogénnej strave môže ísť o spomínanú „keto vagínu“. Pre Woman's Healt informovali niektoré ženy o nepríjemnom zápachu vagíny, ktorý spozorovali, odkedy sa začali stravovať nízkosacharidovo…

Telesný zápach kvôli diéte?

Mnohé celebrity sa pýšia svojím výsledkom, ku ktorému sa dopracovali práve vďaka keto diéte. Zapáchajúca vagína a zápach z úst k tomu – stojí to za to? Asi si radšej dvakrát rozmyslíme, kým začneme z jedálnička škrtať sacharidy a budeme uprednostňovať tuk. Gynekologička Jennifer Wider pre HelloGiggles vysvetlila, že cieľom ketogénnej diéty je dostať sa do ketózy. Ketóza je špeciálny režim metabolizmu, v rámci ktorého organizmus prudko zvyšuje spaľovanie tukov v tele. V ketóze pozoruje veľa ľudí acetónový zápach z úst. Medzi zápachom vagíny, zlým dychom a ketózou existuje určitá spojitosť.

Strava ovplyvňuje náš pach

To, ako sa stravujeme, má preukázateľný vplyv na zápach našich telesných tekutín – vie to každý, kto už niekedy jedol špargľu. Zatiaľ čo vďaka citrusovému ovociu a ananásu chutia spermie a ostatné telesné tekutiny lepšie, cibuľa, cesnak a tabak majú presne opačný efekt. Dáva to zmysel – pri každej radikálnej zmene stravy, kam ketogénna diéta rozhodne patrí, môže vaginálne pH trpieť.

Je len dočasný?

Normálna hodnota pH vagíny sa pohybuje medzi 3,8 až 4,2 (čím nižšia, tým kyslejšia). Zmena pH hodnoty môže byť príčinou vaginálnej infekcie. Keto vagína je však neškodná. Podľa niektorých žien sa tento špeciálny zápach časom vytratí, len čo si telo zvykne na novú formu stravovania. Určite sa nepokúšajte zbaviť sa zápachu parfumovanými slipovými vložkami alebo sprchovým gélom – vaša vagína sa vám za to poďakuje!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #kalórie #sacharidy #vagína #ketóza #acetónový zápach

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...