Spevní vám telo, zlepší kondíciu! O slovo sa hlási švihadlo

Nie je to žiadna prevratná novinka, ale ak sa už chystáte na tohtoročnú plážovú sezónu a zatiaľ ste neskúsili skákanie na švihadle, je ten správny čas začať.

19.02.2019 14:30
žena, príroda, švihadlo, cvičenie Foto:
Vyskúšajte skoky na švihadle. Alebo rovno celý tréning.
debata

Áno, činnosť, ktorú máme spojenú predovšetkým so školskými časmi, sa v posledných rokoch prepracovala medzi obľúbené kardio techniky, ktoré zlepšujú nielen kondíciu, ale aj celkovo prospievajú držaniu tela či vzhľadu a spevňujú hneď niekoľko partií naraz.

O tom, že švihadlo, dokáže skutočné zázraky, prisahajú aj modelky značky Victoria's Secret. Skákanie sa stáva jednou z kľúčových aktivít na to, aby ste telo nielen zahriali, ale tiež pálili kalórie, zvyšovali svoju obratnosť či rýchlosť.

Momentálne sa už nájdu aj tréneri, ktorí vám s touto technikou pomôžu. Pokiaľ plánujete skúsiť jeho benefity, v prvom rade by ste si mali zadovážiť kvalitné švihadlo. Klasické pletené šnúry s drevenými držadlami, aké poznáte ešte zo školských čias, nie sú práve ideálne.

Švihadlo by malo mať rýchlosť a držadlo dobre padnúť do ruky tak, aby ste dokázali skákať dlhšie, rýchlejšie či intenzívnejšie. V obchodoch so športovými potrebami vám však určite poradia. So švihadlami majú bohatú skúsenosť aj tí, ktorí kedysi skúšali cross-fit. Práve v ňom sa napríklad dbá aj na to, aby sa atléti naučili skákať tzv. „dvojšvihy“, čo znamená, že pri jednom skoku sa švihadlo okolo ich tela pretočí dvakrát.

Pre ženy je určite príťažlivá aj technika skákania s prekríženými rukami. Na to, aby ste zvládali aj striedavé skákanie na oboch nohách či napríklad skúšali meniť intenzitu, budete potrebovať odbornú pomoc. Nebojte sa a vyhľadajte ju. Alebo si skrátka len zaskáčte sama pre seba v telocvični alebo vonku na ihrisku.

A dôležitá rada na záver – nezabúdajte na kvalitnú obuv, ktorá odpružuju. Predsa len treba dávať pozor na kĺby a na to, aké dopady švihadlo mať môže.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #technika #Telo #tréning #švihadlo #spevnenie #skákanie

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...